gilmore girls, geri sayım


gilmore girls'ü düzensiz aralıklarla izleyen ama sonuçta izleyen birisiydim. çok konuşuyor olduklarını düşünürdüm o zamanlar da ama güncel şekilde izlediğimden beğenirdim her iki kadını da mesela. şimdi buna inanmak güç, süper zevksiz bir anne kız var ne de olsa karşımda, beğenebileceğim tek kişi anneanne emily gilmore, bakış açısı nasıl da değişiyor insanın.



ne zaman ki netflix bir revival, yani "yeniden gündeme getirme" planladı bu diziyle ilgili, geçmişe gidebileceğime karar verdim ben de. pembe diziden hallice, başroldeki anne-kız üzerinden tüm bir kasabanın nüfusuna izleyiciyi ortak eden bir masal adeta.



lorelai ve rory ne kadar zor zamanlar atlamış olurlarsa olsunlar onları ilk bulduğumuz noktada lorelai'in hiper zengin ve nüfuzlu anne babası devreye giriyor ve rory'nin özel okula girmesine yardımcı oluyorlar. başka detaylara girmeyeceğim, masalsı bölüme işaret etmek için söylüyorum, dört mevsimin yaşandığı, herkesin birbirini tanıdığı, kimsenin başına yaşlanıp ölmek dışında kötü bir şey gelmeyeceği bir yerdeyiz. hepimizin hayalini kurduğu hayat resmediliyor ve belki de bu yüzden bu kadar çekici. tabii bir de özellikle lorelai ve rory'nin arasında geçen popüler kültür referanslarıyla dolu diyaloglar var. insana daha ne kadar çok bilgisayar karşısında vakit geçirsem de az diye düşündürüyor. hani benim gibi kendinizi suçlu hissettiğiniz oluyorsa diye söylüyorum bir şeyler izlerken (evet izleme operasyonu benim için neredeyse hep bilgisayar karşısında gerçekleşiyor).



















sonuçta ben ne yaptım, itirafa saati, revival haberini duyup bir de anılarımı güncelledikten sonra, hadi dedim izlemediğimden emin olduğum final sezonunu oturup baştan izleyeyeyim. bitirmek sadece iki günümü aldı. finalde ağlamayı da ihmal etmeyecek kadar kaptırdım kendimi şova. geçenlerde ise bir arkadaşıma izle ya bence seversin dedikten ve onun da izlemeye başladığını duyduktan sonra hadi dedim, n'olucak ben de başlayıveriyim, sonuçta hiçbir zaman düzenli izlemedim.



şu an ikinci sezonun sonuna gelmek üzereyim, 25 kasım'da (bizim saatimizle 26) dört bölümden oluşan gilmore girls: a year in the life netflix'te yayınlanacak ve tabii ki bizler bir oturuşta hepsini mideye indirivereceğiz. lorelai luke'le mi hala, hamile mi, rory ne iş yapıyor, o kiminle? çünkü aşağıda izleyeceğiniz featurette'ten de anlayabileceğiniz kadarıyla dean, jess, logan tüm ex'ler kadroda... favorim? ikinci sezonda olduğumu söyledim, yani tabii ki kasabanın asi çocuğu, luke'ün yeğeni jess'ten yanayım bugünlerde...