#emmys2017

görselleri variety'den çaldım, ay yani ne güzel hazırlamışlar işte ne uğraşıcam ben şimdi!
arkadaşlarım! sevgili izleyiciler, değerli konuklar, bugün bize vakit ayırdığınız için teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum birlikteliğimize.
şaka tabii.
emmy ödülleri 2017 adayları açıklandı.
sanırım ilk kez daha net hisler içindeyim olup bitenle ilgili önceki senelere nazaran.
öncelikle bunun televizyonun altın yılı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. the night of, stranger things, big little lies, the handmaid's tale, this is us gibi yeni doğanların yanı sıra devam etmekte olan ya da final yapan pek çok şahane yapım var. mesela the leftovers. hiçbir adaylık almasa da biz izledik sevdik vedalaştık bağrımıza bastık ve hep de basacağız. master of none! hem dizi hem de aziz ansari'ye gelen oyunculuk adaylığıyla kalbimizi ısıtmaya devam etti. game of thrones aday değil, sonunda öğrenmiş bulundum, nedense hep kafamdan atmaya çalıştığım bir şeydi, emmy'ye aday olabilmen için dizinin 1 haziran 2016 ile 31 mayıs 2017 arasında yayınlanmış olması gerekliymiş. notunuzu alın siz de. zaten game of thrones kategorilendiremediğim bir yapım. peter dinklage dışında kimseye performans ödülü de vermem. sırf GoT için ayrı bir ödül töreni başlatalım ve tüm ödülleri onlara verelim derseniz ona varım. peki en iyi drama'yı kim kazanmalı? house of cards ve better call saul artık eskidiler. westworld ve HBO bastırır mı bilemiyorum ama bu kategorinin asıl kazananı her bölümüyle ağlatmayı başaran aile dramedisi this is us olacak. çünkü stranger things bir döneme ve jenerasyona konsantre olurken this is us inanılmaz bir popülerlik sağladı. handmaids tale'in ise, ben beğenmiş olsam da pek fazla şansı olduğunu düşünmüyorum kazanma konusunda. kalbimden ne geçiyor diye soracak olursanız ise, cevabım stranger things.



kadınlar hep zor. ama yukardaki matematiği şöyle açıklamak istiyorum: viola davis daha önce ödülü zaten aldı. ve dizisi açıkçası düşüşte, kendini tekrarlamakta. ben izlemeyi bıraktım ya o yüzden böyle atıp tutabiliyorum tabii... claire foy ve the crown en sürpriz yapabilecek gibi olan bileşim kümesi. ama hemen arkasından gelen elisabeth moss ve the handmaid's tale'deki performansı özellikle de yılın daha geç bir vakti yayınlanmış olduğundan daha akılda kalıcı bir güce sahip. ayrıca benim favorim. çünkü moss. çünkü peggy. the americans'ın beşinci sezonu bitti. yani keri russell'ın işi zor. evan rachel wood'un da pek şansı olduğunu düşünmüyorum. performansı iyi olmasına rağmen. zaten buradaki hiçbir kadını o anlamda eleştirecek değilim hem ben de kim oluyorum? robin wright'a mı laf edicem yani mesela? koskoca claire underwood! yani buranın yıldızı bence moss, en büyük iki rakibi de foy ve wood. soyadlara bak ya hahah neyse...



en en en zor kategori bu! american crime'ı izlemiyorum, ama felicity huffman iyidir. onun dışındaki herkesin isminin altına ise imzamı atarım. ama kalbimi en çok titreten carrie coon. tabii o da the leftovers yüzünden. ona bayağı bir borçları birikti açıkçası. sonra gelelim feud'a. susan sarandon'a vermedin jessica lange'e verdin diyelim ödülü, yeni bir feud doğarsa ne yapacaksın? hm? big little lies desen aynı şekilde. orada ama reese'e bir puan fazladan veriyorum dayağı yiyen hep nicole de olsa. #sorrynotsorry



o diil de bu sabah silicon valley'nin tombini'si şöyle demişti: "Very excited to lose to Atlanta. Proud of everyone who put SV together, it truly is a joy to be involved. @siliconhbo#emmys2017 #nomnomnom"
çok güldüm tabii! sonuç muhtemelen böyle olacak ama benim kişisel favorim, "alllooooora!" alt metniyle master of none. aziz ansari, mr darcy olarak karşına geçip sana şöyle diyorum:" i love, love, love, love you!" özetleyelim peki, muhtemelen kazanacak olan: atlanta, blackish'in de şansı yok değil... ama modern family, silicon valley ve kimmy'ye pek ihtimal vermiyorum. veep hala kuvvetli, ama orda da şansı performanstan yana daha yüksek yani julia louis dreyfus. master of none kazanacak olursa da işte hep beraber sokaklara çıkıp 'destan' yazarız artık. söz meclisten dışarı. #haha



beni çok heyecanlandıran, mutlu eden bir diğer kategori. sebep: the night of. geri kalanlar arasında ewan mcgregor bile pek ilgilendirmiyor. bakın siyaset yapmıyorum, duygu paylaşımı yalnızca. adam iki karakteri birden layıkıyla canlandırıyor yoksa, ayrıca 16 yaşımdan beri aşık olduğum biri yani daha ne olsun. ama john turturro? the night of bu sene televizyondan geçen en en en güzel, ince, değerli ve nitelikli şeylerden biriydi. lütfen kazansın.
gelelim bir başka kalp eritici duruma. better things ve pamela adlon. louis ck'le aralarında çıkan romans dedikoduları bir yana ben bu kadını hep çok seviyorum. better things'i izlemediyseniz hemen izleyin derim. los angeles'ta yaşayan yalnız anne rolü yarı biyografik bir senaryo üzerine kurulu. diğer adaylarla zerre kadar ilgilenmiyorum bu kategorideki. dreyfus dışında, o zaten sektirmeden alıyor ödülü 4 senedir.

bir başka zorlu kategori de bu: en iyi yardımcı erkek oyuncu: tv filmi ya da limited series... hepsi alsın yani, kardeş ayı yapsınlar! hele de bill camp! bakın ona da konuk oyuncu olarak borcu var emmy'lerin yine the leftovers'dan... alfred molina desen, amca klasmanından aileme katmak istediğim birisi, david thewlis ve fargo'daki dişleri zaten ayrı bir kategoride değerlendirilmeli. michael kenneth williams ise the wire'ın omar'ı yüzünden benim hep listemde ama bu listedeki en zayıf aday kanımca. ha bir de tucci. onun da feud'deki rolü bu listeye girmesini sağlayacak kadar mühimsenmemeliydi. skarsgard'a ise mansiyon verilmesini öneriyorum. ya da psikolojik danışmanlık, nicole kidman'la birlikte çok zor bir işi başardılar bence, o sahneler fazla grafik ve çoğu zaman da gerçekten fizikselmiş. numara yapmayıp harbiden dövüşmüşler yani big little lies'da. 


ve işte en güzel liste. genius dışındaki hepsini oturur tekrar izlerim. izleyecek bir şey bulamamaktan yakınıyorsanız alın size liste! genius dışında dememin sebebi de onu hiç izlememiş olmam. yanlış anlamasın beni yani...

tören 17 eylül gecesi. bizim saatimizle 4'te başlar, daha saat farkı bokunu yememiş olacağımızdan ötürü neyse ki.