DAKİKA DAKİKA 76. EMMY ÖDÜL TÖRENİ

EN İYİ DİZİ, KOMEDİ, HACKS

En İyi Komedi Dizisi'nin Hacks seçilmiş olduğu bu şahane törenden hepinize iiyi sabahlar diliyorum. Shogun beklentilerimizi de aşarak En İyi Dram dizisi, erkek ve kadın oyuncu ödüllerini de silip süpürdü Creative Emmy'lerde kazandığı 14 ödülden sonra. Limited yani mini dizilerde ise gecenin galibi Baby Reindeer oldu En İyi Dizi, Erkek ve Yardımcı Kadın ödülleriyle. Jodie Foster bu kategoride En İyi Kadın Oyuncu heykelciğinin sahibi olarak ilk Emmy'sini kazandı. Lamorne Morris ise Fargo'daki rolüyle Yardımcı Erkek Oyuncu olarak aldı ödülü. Komedide The Bear bekleneni Jeremy Allen White ve Ebon Moss-Bachrach'la yaptı, Liza Colon Zayas'ın En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüyle ise şaşırttı. Ayo Edebiri ise geçen senenin aksine ödülü Hacks'in Jean Smart'ına kaptırdı bu defa.

DAKİKA DAKİKA 76. EMMY ÖDÜL TÖRENİ:

Tören henüz başlamadı ama reklam mesaimiz başladı. Az önce Suits ilikisini gördüm mesela göz ucuyla, ama McDonald's reklamında Brian 'Logan Roy' Cox'ın sesini asla kaçırmadım!



EVET, BAŞLIYORUZ!

Dan ve Eugene Levy sahnedeler. Baba oğul bize nasıl bir giriş hazırladılar bakalım. Only Murders in the Buildig göndermesi geldi Eugene'den, kendisi dizinin yeni sezonunun oyuncularından malumunuz. Şimdilik CV'lerini sayıyorlar gibi. Ama tatlılar. Schitt's Creek'i izleyip ve sevip bu ikisini sevmemek pek mümkün değil zaten. Evet, adaylara sataşmaya başladılar. Abbott Elementary ve  Hacks'le başladılar, The Gilded Age'in Carrie Coon'uyla devam ediyorlar, The Crown'ın Diana'sı Elizabeth Debicki'ye uğradılar. Şimdi sıra Shogun'ın rekorlarına geldi. Henüz tören başlamadan dizinin nasıl da 14 Emmy birden kazanmış olduğuna işaret ediyorlar. Creative Emmy'lerden bahsediyorlar tabii. The Bear'in komedi olmadığı konusunda duyduğum en iyi şakalardan biri geldi. O arada queer temsilinin bugüne kadarki en iyi yılı olduğunu belirttiler, bu sayede Jonathan Bailey ve Matt Bomer'ı da görmüş olduk. Bomer Bailey'yle high five yapmak istedi hatta ama eli havada kaldı ya da kamera o kadarını yakalayabildi.

İlk ödülü teslim etmek üzere Selena Gomez, Martin Short ve Steve Martin sahndeler. Çok uğraşıyorlar ama komik olmayı pek başaramıyorlar.

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU - KOMEDİ
EBON MOSS-BACHRACH - THE BEAR

İki sene üst üste. Wow. Bu kategoride beni çok heyecanlandıran bir sürü isim vardı ve bu defa Ebon (çok sevmeme rağmen) onlardan biri değildi...

Colin Farrell sahnede. Prompter'dan okuyor. Ondan daha fazlasını beklerdim.

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU - DRAM
BILLY CRUDUP - THE MORNING SHOW

Sevindim. The Morning Show'daki ukala parazit Crudup'ın müthiş hastasıyım. Karısı Naomi Watts'ı övüp durarak başladı kabul konuşmasına.

Damon Wyans, Jesse Taylor Ferguson sahnedeler.
Tv Dads olarak sunuyorlar kendilerini. Yeni bir dizi mi bu nedir acaba... Olmasın (gece boyunca devam edecek bir konseptmiş, televizyon anneleri, doktorları, polisleri, avukatları...).

EN İYİ ERKEK OYUNCU - KOMEDİ
JEREMY ALLEN WHITE - THE BEAR

Biraz sinirliyim bu duruma dizinin büyük hayranı olmama rağmen. Bir önceki sene grev yüzünden Emmy Ödül Töreni'nin ocak ayına kalması kötü oldu. Özleyemedik, coşkulanamadık, yeterince...

Kaitlin Olson ve Rob McElhenney sahnedeler. It's Always Sunny in Philadelphia'nın başrol oyuncuları olmalarının yanı sıra karı kocalar da gerçek hayatta. 

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU - KOMEDİ
LIZA COLÓN-ZAYAS - THE BEAR

Yani bu kadın hayatının büyük şansını yakalamış bu dizi sayesinde buna çok sevindim fakat kazanmasına o kadar sevinemedim. The Bear'in müziğini duymak ise hoşuma gidiyor. İkilemlerimle karşınızdayım. Neyse, güzel konuştu, herkesi, ama öncelikle de kendi gibi Latin'leri oy vermeye davet etti.

The Holdovers'la geçtiğimi yıl En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan, Only Murders in the Building'in oyuncularından Da'Vine Joy Randolph sahnede. 

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU - DRAM
ELİZABETH DEBICKI - THE CROWN

Dan Levy Candace Bergen'i takdim etti. İlk rol modeli Murphy Brown'mış. Candace ağlıyor mu yoksa çok üzülmemizi gerektirecek bir hastalığı mı var bilmiyorum. Sanırım biraz heyecanlandı. Neyse, asıl soru üzerindeki elbisenin Julianne Moore'un Venedik Film Festivali'nde The Room Next Door'un prömiyerinde giydiği Bottega'mı? Gerçi o v yakalıydı...

EN İYİ KADIN OYUNCU - KOMEDİ
JEAN SMART - HACKS

Yessssss! Gerçek bir queen.

Padma Lakshmi ve Sam Richardson sahnedeler, sırada beni en az ilgilendiren kategorilerden biri var:

REALITY COMPETITION PROGRAM - THE TRAITORS

Programın sunucusu The Muhteşem Alan Cumming, Creative Arts'ta En İyi Sunucu ödülünü de kazanmıştı.

Giancarlo Esposito, Kathy Bates ve Antony Starr sahnedeler. Ekranın kötüleri olarak toplaşmışlar. Bu üçlüyü sevdim.

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU - DRAM
JESSICA GUNNING - BABY REINDEER

Sürpriz olmadı. Bu yıl onun yılıydı. Yapacak bir şey yok idi. Lafı uzatınca müziği de yedi suratına Martha.

Reba McEntire ve biri daha sahnedeler. Bu kadının da bir dizisi vardı, Reba, Digitürk'te yayınlanırdı izlerdim denk geldikçe çünkü neden olmasın.

SCRIPTED VARIETY SERIES
LAST WEEK TONIGHT WITH JOHN OLIVER

Bu sefer de John Oliver yakın zamanda hayatını yitiren köpeğine teşekkür ettiği sırada müziği yedi suratına ve tam da zamanında dedi çünkü müzik üzgündü tabii bunların hepsi çok komik oldu.

SNL ekibi sahnede! Maya Rudolph, Seth Meyers, Kristen Wiig ve Bowen Yang! Lorne Michaels'ın bugüne dek 85 kez kaybettiği üzerine espriler. Çok tatlılar.

SENARYO VARIETY SPECIAL
ALEX EDELMAN - JUST FOR US

Tam da Gael Garcia Bernal ve Diego Luna sahneye çıktıklarında internetin kesilmesi olacak iş değildi ama zaten İspanyolca konuştuklarından pek bir şey anlayamazdım.

YÖNETMEN - MİNİ DİZİ
STEVEN ZAILLIAN - RIPLEY

Şimdi de televizyon anneleri sahnede, Connie Britton, Susan Kelechi Watson, her şeyi yazarlarımıza borçluyuz diyorlar kadınlar her şeyi yapabilir mesajı verirken...

SENARYO - KOMEDİ
LUCIA ANIELLO, PAUL W. DOWNS & JEN STATSKY - HACKS

Buna çok mutluyum. Çünkü Hacks'le ilgli her şeye çok memnunum. Ama En İyi Senaryo, respect. Akademi üyelerine yani.

Billy Crystal sahnede. Adem elmasından gözlerimi alamıyorum.

TALK SHOW
THE DAILY SHOW

Yani gerçekten inanamıyorum Seth Meyers'ın yeniden kaybetmesine ve Jon Stewart'ın yeniden kazanmasına. Gitti yerine Trevor Noah geldi, Trevor gitti bi sunucu bulamadılar şimdi de John geri geldi... Bilemiyorum Altan.

Nicola Coughlan ve Baby Reindeer'dan Nava Mau sahnedeler. 

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU - MİNİ DİZİ
LAMORNE MORRIS - FARGO

İşte buna çok şaşırdım ve çok sevindim. Fargo'nun beşinci sezonunu ne yapın edin izleyin. 

Televizyon doktorları olarak Mindy Kaling (The Mindy Project) , Zach Braff (Scrubs) sahnedeler...

SENARYO - DRAM
WILL SMITH - SLOW HORSES

Komik olmayan ve fazlasıyla reklam kokan bir bit'le Ebon Moss-Bachrach ve Taylor Zahar Perez sahnedeler.

SENARYO - LIMITED
RICHARD GADD - BABY REINDEER

Happy Days'in 50. yılı şerefine Ron Howard ve Henry Winkler sahnedeler.

YÖNETMEN - KOMEDİ
CHRISTOPHER STORER - THE BEAR 

Tabii ki korkunç Fishes bölümüyle. Teknik olarak muhteşem ama izleyici için gerçekten bir kabus olduğunu düşünüyorum. 

John Leguizamo sahnede. Hollywood'da Latin temsilinin eksikliğinden bahsediyor. Çok güzel konuştu. Aktivist kimliğinden haberim yoktu.

Joshua Jackson ve Matt Bomer sahnedeler. Dawsons Creek'in jeneriğindeki şarkı I Don't Wanna Wait çalıyor. Greg Berlanti'ye Governor's Ödülünü vermek için oradalar. Televizyonda ilk eşcinsel teenager'ı ve eşcinsel öpücüğü Dawson's Creek'te mi görmüşüz? Gerçekten mi? Greg Berlanti ne kadar gençmiş. Biraz ağlattı.

Şimdi de televizyon koçları olarak Jane Lynch ve Brendan Hunt sahnedeler. Ya da Sue Sylvester... Arkalarından da olimpiyat atletleri belirdi.

YÖNETMEN - DRAM
FREDERICK E. O. TOYE - SHOGUN

Bakalım Shogun teknik kategoriler dışında bir ödül almayı başarabilecek mi...

Eyvah muhasebeciler... Eyvah In Memoriam. Admin için tuvalet zamanı.

Jimmy Kimmel sahnede, Bob Newhart'ı anıyor. Tabii ki Jon Stewart'a laf soktu: "Emekliye ayrıldığını söylemiştin!"

Biraz Travel Town oyniyim bari reklamlar sırasında.

Televizyon polisleri Jimmy Smits, Don Johnson ve Niecy Nash Betts sahnedeler şimdi de. hey gidi Miami Vice! Şimdi Don Johson yeni Ryan Murphy prodüksiyonu Doctor Odyssey'yle geri dönüyor televizyona Joshua Jackson'la birlikte.

EN İYİ ERKEK OYUNCU - LIMITED
RICHARD GADD - BABY REINDEER

Wow. Gadd ve kilt'i yeniden sahnedeler. Jon Hamm'e hayranlığını dile getirdi. 

Lily Gladstone ve Greta Lee sahnedeler. Lily Gladstone boynuna yayık takmış ama eminim çok hassas bir anlam taşıyordur o yüzden geri alıyorum.

EN İYİ KADIN OYUNCU - LIMITED
JODIE FOSTER - TRUE DETECTIVE: NIGHT COUNTRY

Aman Tanrıcığım! Dizinin yazarı Issa Lopez'e teşekkür ediyor, İzlanda set ekibine ama en çok da dizideki partneri Kali Reis'e. Evet Jodie, True Detective: night Country bizim için de büyüleyici bir deneyimdi canım, tebrik ederim.

Jean Smart sahnede. Baby Reindeer'in Rudolph ve kırmızı burnuyla ilgili bir aile dizisi olduğunu sandığını söyleyerek hepimizi güldürüyor.

EN İYİ DİZİ - LIMITED 
BABY REINDEER

Enteresan. Ya da hiç değil.

Steven Yeun sahnede.

EN İYİ ERKEK OYUNCU - DRAM
HIROYUKI SANADA - SHOGUN

"Bakalım Shogun teknik kategoriler dışında bir ödül almayı başarabilecek mi..." BAŞARDI.

Televiyon avukatları Gina Torres, Viola Davis ve bir diğer kraliçe Christine Baranski sahnedeler. Davis Nivea deodorant olarak katılmış geceye.

EN İYİ KADIN OYUNCU - DRAM
ANNA SAWAI - SHOGUN

"Bakalım Shogun teknik kategoriler dışında bir ödül almayı başarabilecek mi..." BAŞARDI X 2

West Wing kadrosu sahnedeler. 

EN İYİ DİZİ - DRAM
SHOGUN

"Bakalım Shogun teknik kategoriler dışında bir ödül almayı başarabilecek mi..." BAŞARDI X 3
Hiroyuki Sanada Japonca teşekkür etti. Arigato Gozaimasu.

Eugene ve Dan Levy'nin yanına Annie Murphy de eklenmiş. Gecenin en önemli ödülünü açıklamak üzere Catherine O'Hara'yı takdim ettiler. Harikalar. SCHITT'S CREEK GERİ GELSİN! ROSE'LAR ARTIK GERİ DÖNSÜN! Ben sanırım baştan izleyeceğim. Bunu da söylemiş olayım.

Komedinin son kategori olması çok mutlu ediyor beni.

EN İYİ DİZİ - KOMEDİ
HACKS

İnanamıyorum! Şaka mı? The Bear değil di mi? La La Land - Moonlight olayını baştan yaşamayacağız doğru açıklandı eminiz? Çok mutluyum. ÇOK! Daha da güzel haber: Dördüncü sezonun çekimleri beş gün içinde başlıyormuş!

KAZANANLAR TAM LİSTE
EN İYİ DİZİ - KOMEDİ
HACKS
*
EN İYİ DİZİ - DRAM
SHOGUN
*
EN İYİ DİZİ - LIMITED
BABY REINDEER
*
EN İYİ KADIN OYUNCU - KOMEDİ
JEAN SMART - HACKS
*
EN İYİ ERKEK OYUNCU - KOMEDİ
JEREMY ALLEN WHITE - THE BEAR
*
EN İYİ KADIN OYUNCU - DRAM
ANNA SAWAI - SHOGUN
*
EN İYİ ERKEK OYUNCU - DRAM
HIROYUKI SANADA - SHOGUN
*
EN İYİ KADIN OYUNCU - LIMITED
JODIE FOSTER - TRUE DETECTIVE: NIGHT COUNTRY
*
EN İYİ ERKEK OYUNCU - LIMITED
RICHARD GADD - BABY REINDEER
*
EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU - KOMEDİ
LIZA COLÓN-ZAYAS - THE BEAR
*
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU - KOMEDİ
EBON MOSS-BACHRACH - THE BEAR
*
EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU - DRAM
ELİZABETH DEBICKI - THE CROWN
*
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU - DRAM
BILLY CRUDUP - THE MORNING SHOW
*
EN İYİ ERKEK OYUNCU - LIMITED
RICHARD GADD - BABY REINDEER
*
EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU - LIMITED
JESSICA GUNNING - BABY REINDEER
*
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU - LIMITED
LAMORNE MORRIS - FARGO
*
REALITY COMPETITION PROGRAM - THE TRAITORS
*
SCRIPTED VARIETY SERIES
LAST WEEK TONIGHT WITH JOHN OLIVER
*
SENARYO VARIETY SPECIAL
ALEX EDELMAN - JUST FOR US
*
YÖNETMEN - MİNİ DİZİ
STEVEN ZAILLIAN - RIPLEY
*
SENARYO - KOMEDİ
LUCIA ANIELLO, PAUL W. DOWNS & JEN STATSKY - HACKS
*
TALK SHOW
THE DAILY SHOW
*
SENARYO - DRAM
WILL SMITH - SLOW HORSES
*
SENARYO - LIMITED
RICHARD GADD - BABY REINDEER
*
YÖNETMEN - KOMEDİ
CHRISTOPHER STORER - THE BEAR