life during wartime

Todd Solondz 1996 yılında film festivali acilisinda girdi hayatima. welcome to the dollhouse estetigin her turlu cok onemli oldugu hayatima bir bomba gibi dusmustu. filmdeki kucuk kiz simdi buyudu, arada sirada hala bir yerlerde karsima cikiyor (devil's advocate, saved...) cinsel tercihini hemcinslerinden yana kullandigi disinda kendisiyle ilgili pek fazla bilgiye sahip degilim. sonuc olarak bu cuma aksaminda sosyallesmek yerine evdeyim, ve elimin ilk gittigi film taze taze indirmis oldugum life during wartime. yine bu senenin festivalinde gosterilen film hakkinda herhangi bir duyumum yok, ancak ne hayal kirikligina ugrar miyim diye bir endiseye sahibim ne de hayatimin filmi mi olur yoksa\belki de bu film' isimli heyecanli bekleyise...

sonuclar az sonra...


UPDATE pedofilinin yine bas koseye oturdugu, ancak bu sefer grafik olarak rahatsiz ediciligi olmasa da tedirgin etmeyi ihmal etmeyen filmin, en buyuk surprizlerinden biri charlotte rampling. casting konusunda her zaman cok basarili oldugunu dusundugum solondz ozellikle shirley henderson ve ciaran hinds'i cok iyi kullanmis. hinds Rome dizisinin Sezar'i olarak hatirlanabilecek cok karakterstik bir kemik yapisina sahip. (onu basarili kilan tabii ki sadece kemik yapisi degil) hayli kisa suren film bu anlamda da sasirtmayi hedefliyor bizleri sanki. tavsiye ediyor muyum? evet.


kucuk oyuncu dylan riler snyder'i da begendigimi eklemeden gecmemeliyim. ergenligin esigindeki ailenin erkegi rolunde oldukca bilmis ve bir o kadar da akilli bir cizgide ileriyordu.