yeni bir dizi ama aslında yeni değil: undeclared

sırasıyla; jay baruchel, carla gallo, seth rogen, charlie hunnam, monica keena, timm sharp

undeclared adlı dizi twitter merakımın bana kazandırdığı ilk 'şey'.

bu dizi freaks and geeks'in bir devamı gibi algılanabilirmiş, ama öyle algılanmamalı. başrolünde she's out of my league'n jay barouchel'i oynuyor.
seth rogen var mesela freaks'ten, ama aynı rolde değil, yani freaks and geeks'le tek ortak noktası çekildikleri dönem. post nirvana pre maroon 5...

kadro sürprizlerle dolu. saturday night live'ın tüm şimdiki ünlüleri var mesela amy poehler'den geoffrey arend'e (bu ismi telafuz ettiğim an itibariyle snl'in kadrosunda hiç yer almış mı bilemiyorum, ama dizide snl'de oynamak istediğini söylüyor bölümün birinde, ordan yola çıktım)(ki oynanamış da zaten, ama performans sanatçısı, devil adlı filmde oynuyor bir de, ilginç gözleri var)
yani demek istediğim şu ki sadece bu bölüm karşıma kimin gençliği çıkacak diye izliyorum diziyi nerdeyse.

freaks'ten en büyük farkı süresi. 22 dakikalık bir şovla karşı karşıyayız. iki dizinin de tek sezondan oluşmaları da bir benzerlik.

özellikle freaks böylesine kült bir yapıma dönüşmüşken nasıl da ellerinden kaçırdıklarını anlamak zor, ama bir yandan da değil, aktörlerin hepsi farkediliyorlar ve kendi yollarına devam etmek istiyorlar büyuk ihtimalle.


undeclared üniversiteye yeni başlayan yatakhane arkadaşı bazısı cool bazısı o kadar da cool olmayan 'genç'lerin hikayesini anlatıyor. bir de jay baruchel'in babası var ki, beşinci bölüm itibariyle kendisine hala pek de ısınabilmiş değilim.

undeclared'le kast edilen üniversitede okuyacağı bölüme hala karar vermemiş kişi.

amerikan eğitiminden gelenler hemen anlamışlardır belki ama böyle bir hakka sahip olmamış bizler bu durumu anlamak için ilk bölümün ortalarına kadar beklemek durumundaydık.


sonracığıma işte carnivale'ın analı kızlı orospularının (analı kızlı çorbası diye birşey var mesela, babam tüm bu garip çorbaların akp yüzünden gün ışığına çıtıklarını düşünüyor, katılmamak elde değil) kızı, aynı zamanda da californication'ın porn starı carla gallo var başrollerden birinde. ismi lizzy ve jason segel'ın kız arkadaşını canlandırıyor. başroldeki gençle ilk bölümden başlayan maceralar yaşıyorlar. jason segel dizide sadece arada bir görünüyor hareketli olarak, yoksa kız arkadaşının odasındaki komik fotoğraflarda sıkça sırıtıyor bizlere.
fotokopicide çalışan eric buranın her türlü ekipmanından yararlanmayı iyi biliyor.

evet judd apatow var işin arkasında. önemli bir ayrıntı.

yeni sezon başlayana kadar vakit geçirmek için uygun bir seçim olurdu. hala olabilir.