kısa keselim lütfen



akbank 7. kısa film festivali 7 mart pazartesi günü başlıyor.

belegeselci pelin esmer'in oyun ve koleksiyoncu isimli filmlerinin de gösterileceği (ben daha önce izlememiş olduğumdan yakalama imkanım olacağına sevinmekteyim) festival, hem uluslararası birçok film ve animasyon, hem de fotoğraf sanatçısı yönetmen ebru ceylan (nuri bilge'nin karısı olarak da hatırlayabilirsiniz), oyuncu lale mansur, yönetmen seyfi teoman, kadir has üniversitesi öğretim görevlisi profesör doktor hasan bülent kahraman ve akbank sanat müdürü derya bigalı'dan oluşan jürinin değerlendirmeleriyle sonuçlanacak kurmaca kısa film yarışmasına ev sahipliği yapacak.

yedi senedir, kısa filmlerin ve kısa filmle ilgilenenlerin her yıl çoğalan bir ilgiyle takip ettiği festivalin yarışma bölümüne bu sene 430 film başvurmuş. kısa filmi bir dışavurum biçimi, milyarlarca doların aktığı film piyasasında soluk alınacak bir delik gibi gören kitlenin artması ve aynı zamanda kısa filme bakış açısının ciddileşmesi bence çok olumlu gelişmeler...

daha fazla bilgi için akbankkisafilm.com ve akbanksanat.com adreslerini ziyaret etmenizi öneririm.

festivalin başlangıç tarihi yaklaştıkça, gösterimlerin ücretsiz (!) yapılacağı bu organizasyonla ilgili daha fazla bilgiyi paylaşacağım.