last night/son gece(?)



neden son gece olarak geçmiş dilimize pek anlayamadığım last night (filmi izlemeden koymuş olabilirler ismini sayın yetkililer belki de hm hm...), yani bence dün gece, kadın erkek ilişkileri hakkında serince bir ton belirliyor kendine.


knightley ve canet arasındaki elektrik kendini her saniye belli ediyor.

film, taze sayılabilecek evliliklerinde, yabancı cisimler tarafından baştan çıkarılan kalbur üstü joanna ve michael reed çiftine odaklanıyor.


keira knightley ve sam worthington'ın evli bir çifti, eva mendes ile şeytan tüylü guillame canet'nin iki akıl çeliciyi canlandırdıkları cast inandırıcı, içten ve doğala yakın performanslar sergiliyor. sam worthington avatar'ın izlerini üzerinden bir türlü atamayan donuk ifadesini film boyunca yanında gezdirse de, ona da alışıyoruz yavaş yavaş.


avrupa sinemalarında vizyon şansı bulan bu festival filminin, özellikle de bol yıldızlı castingi sayesinde bizim salonlarımızda da gösterime gireceğini umuyor ve bekliyorum.




sonu üç noktayla biten filmin bu hareketini onaylıyorum. (bu da son sahnenin başlangıcı, keira'nın gözü yaşlı)





(izlemek için hala şansınız var: istanbul film festivali kapsamında pazartesi günü -04.04.2011- afm fitaş salon 4 saat 19:00)