source code



jake gyllenhaal'un erkan manyetikliğini ve sempatikliğini bol bol yansıtma fırsatı bulduğu bu filmde, bir anda tanımadığı bir kadının karşısında tanımadığı bir kişinin kimliğiyle, chicago'ya dığru hızla yol almakta olan bir trenin içinde uyanan bir adamın zamanla mücadelesini izliyoruz.


jake'in kapsülü...


aksiyonu seviyeli, gerilimi yüksekçe bu senaryo, oyuncularına çok şey borçlu.

vera farmiga yumuşak bakışlarıyla ve insiyatifkar tavrıyla askerimiz jake'e yardımcı olurken biz seyircileri de rahatlatıyor film boyunca.

vera farmiga ilk yönetmenlik denemesiyle karşımıza çıkacak pek yakında.


jeffrey wright her zaman olduğu gibi ilginç bir portre çiziyor, daha 'imdb manyağı' olmamış izleyiciye ben bu adamı nereden hatırlıyorum dedirtiyor sonra keşfettiklerinde de aaa olur mu böyle şey!

bir de michelle monaghan var menümüzde, kendisine yeni yeni ısındığım...liv tyler varken ona da ne gerek var diye düşündüm uzun süre boyunca, ama tamam, artık oldu. özellikle de aksiyon filmlerinin asıl adamının gönül çelicisi olarak pek içimize sinen roller çıkartmayı başarıyor o da...


aynı sekiz dakikakın defalarca yaşanması sebebiyle groundhog day'i, bu apokaliptik görüntüler ve kaçınılmaz sonun hep yaklaşıyor oluşuyla da azıcık ucundan terminatör 2'yi çağrıştırıyor film.


yönetmen duncan jones, filmin başrol oyuncuları gyllenhaal ve michelle monaghan ile birlikte.

bu arada filmin yönetmenine de değinmeden geçmeyelim, kendisi geçen senenin bağımsız film ödüllerinin çoğunda bahsi geçen moon'un da yönetmeni duncan jones.