cannes'da neler oluyor #2

cannes'da neler olmuyor ki!

lars von trier yıllardır zaten büyük bir çaba içerisinde kanıtlamaya çalıştığı ilginç karakterini, melancholia filminin basın konferansı sırasında iyice dillendirdi sayın izleyiciler. en zon adolf hitler'i çok iyi anladığını söylüyor sonra da kendini doğru ifade edemediğinden yalnış anlaşıldığından yakınıyordu. ne anlatmaya çalıştığını anlayan ise, kendisi de dahil, şanslıydı. cannes organizatörleri tarafından persona non grata ilan edilen yönetmenin filmi melancholia, yine de yarışmadaki yerini korumakta.


pedro almodovar'ın filmi içinde yaşadığım ten/the skin i live in, fena olmamakla beraber yönetmenin başyapıtlarından biri sayılmadı.

terence malick'in tree of life'ı, eleştirmenleri ikiye böldü. ama benim pek sevdiğim the guardian'ın peter bradshaw'u filmi beğendi, bu da bana yetti. bakış açısına buradan ulaşabilirsiniz. pek zor sarf ettiği yıldızların tamamını verivermiş filme. (sayın kritik en sevdiği film olarak, michael hazanavicius'un, siyah beyaz ve sessiz bir olarak olarak the artist'ini gösteriyor.)



fragmanını da burada buyrun:



drive filminde rol alan ve beni gün geçtikçe soğuduğum ryan gosling pijamavari gömleğiyle poz veriyor. filmin gösterimi bu sabah yapıldı. (20 mayıs)


l'apollonide'nin kadrosundan... 64. cannes film festivalinin en merak ettiğim filmi bu olabilir sanırım. evet galiba öyle...





jean-pierre ve luc dardenne kardeşler son filmleri le gamin au velo'nun oyuncularından, kendileri gibi belçikalı, cecile de france ile birlikte.


melancholia'nın zengin kadrosu neredeyse maile cannes'daydı. kiefer sutherland yoktu ama mesela. charlotte rampling ise gece yapılan galaya katıldı.


melancholia'da iki kız kardeşi canlandıran charlotte gainsbourg ve kirsten dunst. gainsbourg iki sene önce ki cannes film festivalinde yine bir lars von trier filmi olan antichrist ile en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştı. aynı son bu sene dunst'ı da bekliyor mu, göreceğiz...

charlotte gainsbourg'ün hamile karnı, lars von trier'in elinin altında.


john hurt'ün yenmeyi de yanında yatılması gereken bu kostümüne ayrıca hayran kaldım. kendisi lasr von trier'in melancholia'sında gelinin babasını canlandırıyor. gelin ise kirsten dunst.




hallelujah! brad pitt sizce de birazdan teniz oynamaya başlayacak ya da bir spor markasının yeni yüzü gibi durmuyor mu bu kıyafetiyle? kendisi o sırada terence malick'in son filmi tree of life'ın tanıtımında arz-ı endam etmekte.


tree of life'ın jessica chastain'i çok mutlu. filmin galasına girene dek rol arkadaşları brad pitt ve sean penn'in elini bırakmadı kızıl aktris.


elena anaya

antonio banderas'ın yıllar geçtikçe tatlılaşan yüzüne bakmaya nerdeyse doyamadığımı da itiraf etmeliyim. ayrıca rol arkadaşı elana anaya'nın bu çizgili ünifromasını da çok beğendim.

faydalı bir site olan mubiden çok faydalı bir hizmet. tıklayın görün. seda'ya teşkkürlerimizle.