i don't know how she does it


kelsey grammer sjp'nin patronu rolünde.

bugünlerde sex and the city'yi en baştan tekrar devirmekte olduğumdan belki de (üçüncü sezonun dördüncü bölümü bitti en son dün gece 02:00 sularında), yıllardan beri ilk defa bir carrie'lik sezinledim sjp'nin gözlerinde.

kadının istediği adamı elde edip (istediği adamla bir araya gelip diyelim), bir de üstüne çocuk yapıp, hatta bir taneyle yetinmeyip (ki doğrusu da bu, bir'tek çocuk' olarak bu konuda çok hassasım), işini ve kariyerini bırakmadan hayatını idame ettirmeyi nasıl başaracak olması, benim de aklımı son zamanlarda (yakın arkadaşlarımın birer birer çoluklu çocuklu yaşama geçiş yapmalarından herhalde) pek karıştıran sorulardan.

demek istediğim şu ki, belki de bu filmde, tabii ki film olmasından kaynaklanacak bir takım süslemelerin haricinde, gerçeğe biraz daha yakın bir senaryoyla karşı karşıya olabiliriz. hem ne de olsa sjp de carrie günlerini çoktan geride bırakmış bir üç çocuk annesi değil mi?

filmin inandırıcı görünebilecek olmasında greg kinnear'ın da rolü büyük. gerçi fragman boyunca ondan çok pierce brosnan gözler önünde, ama bu da doğal, hepimiz iş hayatımızda böyle hoş, başarılı ve olgun erkeklerle karşılaşmıyor muyuz gün aşırı?

filmde saraj jessica parker, greg kinnear ve pierce brosnan dışında bir mad men öğrencisi (alumn manasında, türkçeye çevirince aynı tadı vermedi ne yazık ki) christina hendricks, dawson's creek ve son olarak da cougar town'dan hatırlayabileceğiniz busy philips, gossip girl'den jessica szohr ve bay fraiser kelsey grammer rol alıyorlar.

son söz: the family stone dışında (çok sevdiğim bir film, hatta tekrar izleyeyim yakın zamanda) pek başarısız ve birbirini tekrar eden performans ve senaryolarla karşımıza çıkan sjp, bu filmde şeytanın bacağını kırabilecekmiş gibi göründü bana fragman itibariyle.

buyrun yakından bakın: