birşeyler izlemediğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.


şöyle ki:


boardwalk empire'ın yeni sezonuna neden olduğunu bilmediğim bir çekimserlikle başladım çok sevgili izleyiciler. ayağımı korkak alıştırmama hiç gerek yokmuş tabii ki. acayip çekişmeli bir satranç oyunu gibi ilerliyor olaylar jimmy darmody ve enoch thompson arasında. her dakikasından büyük keyif alarak izliyorum. artan şiddet olaylarının pek garik anlarının ekrana yansıdığı anlar dışında gözümü kırpmadan izliyorum rıhtım maceralarını...


bored to death için de aynını söyleyebilirim. kahkahalarımın boğazıma düğümlenebilmesi için ilk bölümü feda ettim. ama değdi. çocuklar hiç olmadıkları kadar iyiler. ps: olimpia dukakis'in ortaya çıkışına ne diyorsunuz. moonstruck venedik bienalinde de çıktı karşıma zaten. sevinçle doluyorum.


bugün itibariyle sevdiğime karar verdiğim (sonunda) bir dizi de new girl. fazla şirinlikten dolayı göz ardı edip duruyor ama izlemeyi de ihmal etmiyordum. bu sabah iki bölüm arka arkaya izleyince neşem yerine geldi. belki de romans kat sayısı artıyor diyedir. kızım ya, kız kafası böyle birşey, herkes çift olsun, gönüller illa bir olsun, bir de çift sayı sevmem, asalım diyyorum, herhalde kendimi kandırıyorum. yine de 13 rules. (ilkokuldan beri benim olan bu rakamın önemini bir gün vurgularım elbet.)


ondan sonra sezon bitimine iki bölüm kala dayanamayıp, bir de nasıl olsa bitiremem diye düşünüp ve yanılıp, how to make it in america izlemeye karar verdim. pişman değilim yalnış anlamayın, ama beklediğimden biraz fazla hızlı tükettim koskoca altı bölümü. bir de üçüncü bölüm yerine dördüncüyü izlemeyeyim mi, neyse çok geç olmadan farkettim ve (evet bir de çöpe atmıştım-boşaltmamışım en azından) hafızamı tazeledim. altı bölüm evet. bu noktada beni bilgisayarımla başbaşa birakan atillaya minnetlerimi gönderiyorum. buna çok ihtiyacım vardı. bir de dizide arka arkaya the wire'dan bir sürü karakter sıralanmasın mı! bubbles mı istersiniz, avon barksdale mi yoksa ziggy mi? hepsi ordalar. hbo çok vefalı bir kurum. acaba bu kadar sevildiklerinin farkındalar mı türkiyeden ne idüğü belirsiz bir televizyon çocuğu tarafından? önemi yok.
bakınız, sırasıyla:


insanlık için kısa ama benim için pek gerekli ve yerinde bu bayram günleri boyunca gözlerim hiç boş durmadı. bugün neler izledim'in facebook sayfasında kısa bildirimler yaptım, raporlar verdim, daha detaylı bir yaklaşımım olacak mı bilemiyorum aynı yapımlarla ilgili, raya bir göz atsanız iyi edersiniz:
şu şekilde: http://www.facebook.com/pages/Bug%C3%BCn-neler-izledim/191779914176385

iyi akşamlar efendim, daha kısa aralıklarla görüşmek en büyük ümidimiz, afiyette olmanız dileğiyle.