sundance 2012


bu postu girmekte hayli geciktim, ne kadar geciktiğimi anlayın diye yeni bir post olarak değil de başlamış olduğum günkü postu editleyerek yayınlanacağım. kusuruma bakmayın.

19-29 tarihleri arasında utah'ta gerçekleşecek festivalin 12.'cisiyle ilgili tüm gelişmeleri buradan bildirmeye devam edeceğim.

şimdi adaylar:

ulusal yarışma, amerika prömiyerini yapacak 16 film:

beasts of the southern wild yönetmen: benh zeitlin oyuncular: quvenzhané wallis, dwight henry.

the comedy yönetmen: rick alverson oyuncular: tim heidecker, eric wareheim, kate lyn sheil, alexia rassmusen, gregg turkington.

the end of love

the end of love yönetmen ve senarist: mark webber oyuncular: mark webber, shannyn sossamon, michael cera, jason ritter, amanda seyfried, frankie shaw.

filly brown yönetmenler: youssef delara, michael d. olmos oyuncular: lou diamond phillips, gina rodriguez, jenni rivera, edward james olmos.

the first time

the first time yönetmen ve senarist: jonathan kasdan oyuncular: brittany robertson, dylan o'brien, craig roberts, james frecheville, victoria justice.

for ellen yönetmen ve senarist: so yong kim oyuncular: paul dano, jon heder, jena malone, margarita levieva, shay mandigo.

hello i must be going yönetmen: todd louiso oyuncular: melanie lynskey, blythe danner, christopher abbott, john rubinstein, julie white.

keep the lights on yönetmen: ira sachs oyuncular: thure lindhardt, zachary booth, julianne nicholson, souleymane sy savane, paprika steen.

luv yönetmen: sheldon candis oyuncular: common, michael rainey jr., dennis haysbert, danny glover, charles s. dutton.

middle of nowhere yönetmen ve senarist: ava duvernay oyuncular: emayatzy corinealdi, david oyelowo, omari hardwick, lorraine touissant, edwina findley.

nobody walks yönetmen: ry russo-young, oyuncular: john krasinski, olivia thirlby, rosemarie dewitt, india ennenga, justin kirk.

safety not guaranteed

safety not guaranteed yönetmen: colin trevorrow oyuncular: aubrey plaza, mark duplass, jake johnson, karen oni.

save the date yönetmen: michael mohan oyuncular: lizzy caplan, alison brie, martin starr, geoffrey arend, mark webber.

simon killer yönetmen ve senarist: antonio campos oyuncular: brady corbet, mati diop, constance rousseau, michael abiteboul, solo.

smashed yönetmen: james ponsoldt oyuncular: mary elizabeth winstead, aaron paul, octavia spencer, nick offerman, megan mullally.

the surrogate yönetmen ve senarist: ben lewin oyunclar: john hawkes, helen hunt, william h. macy.


dünya sineması kuşağında ise bizleri pek tatlı bir sürpriz bekliyor sevgili izleyiciler.
evet yalnış duymadınız. bir türk filmi.


selen uçer bir zamanlar bizim komşumuzdu, bunu da söylemeden geçemeyeceğim.

adı 'can' olan filmin yönetmeni: raşit çelikzezer, film 2011 antalya altın portakal'dan kent konseyi en iyi seyirci ödülüyle ayrılmış idi. başrollerde selen uçer, serdar orçin, berkan demirbağ, erkan avcı bulunmaktalar.

diğer filmler ise şöyle sıralanıyor:

4 suns, çek cumhuriyeti

about the pink sky, japonya

father's chair, brezilya
l, yunanistan

the last elvis, arjantin
madrid, 1987, ispanya

my brother the devil, birleşik krallık

teddy bear, danimarka

valley of saints, hindistan-usa
violeta went to heaven, şili, arjantin brezilya, ispanya
wish you were here, avustralya

wrong, fransa
young & wild, şili