bu hafta vizyonda




bu hafta vizyona br sürü film giriyor girmesine ancak benim ilgimi çeken sadece bir tanesi var aralarından ve size ondan bahsetmek istiyorum sevgili izleyiciler.

pixar bütün dünyayı ele geçirmeden önceydi, biz ölümlüler iki boyutlu çizgi filmler izlerdik. disney atardı imzayı bu çizgilerin altına ve çok da iyi ederdi.
oturup defalarca izlerdik hepsini...

bu sene disney eski ve yeni klasiklerini bir bir, önce 3d olarak sinema salonlarına, ardından da dvd ve blu-ray oalrak evlere sürmeye başladı.

binbir türlü yeniden çevrim ve ısıtıp tekrar masaya sunmaların yanında bence disney'in bu çizgileri özellikle de yeni jenerasyonlar için pırlanta değerinde. biz nostalji kraliçeleri için de öyle tabii. sonuçta sadece ev sinemasında, hatta vhs'den izlediğimiz düşünülürse küçük deniz kızı, güzel ve çirkin, uyuyan güzel gibi klasikleri; koca ekranda, kaliteli bir ses düzeni ve gözümüzde 3d gözlüklerimizle tekrar tanışacak olmak belle ve gaston gibi karakterlerle, bence, büyük şans.


şaşı bak şaşır

bu sene üç boyutlu olarak sinemalarda izlemek üzere olduğumuz diğer disney ve pxar haarikaları şöyle sıralanıyor: finding nemo/kayıp balık nemo, monsters in./sevimli canavarlar, little mermaid/küçük denizkızı... lion king/aslan kral da gösterime girmişt hatırlarsanız...

filmi izleyebileceğiniz salonları görmek için tık tık.