cannes, gün #2



gün güzel başladı 'a la croisette' sevgili izleyiciler.


schoenaerts... şönert gibi bişiy olsa gerek...


marion cotillard'ın başrolünü isminin telaffuzu pek güç matthias schoenaerts ile paylaştığı de rouille et d'os /rust and bone / pas ve kemik'in yönetmeni jacques audiard.



bu ismi iki sene öncenin büyük galibi a prohete/peygamber ve 2005'in popüler filmi de battre mon coeur s'est arrete/kalbimin durduğu an'dan hatırlıyorsunuz. hatırlamasanız da şimdi hah işte o! dediğinizi duyar gibiyim.



cotillard fimde bir katil balina eğitmenini canlandırıyormuş. deniz altına indiğimiz an ilgim üç katına çıkıverir benim. şimdi yine öyle oldu. hele de konu balinalar ya da köpekbalıklarının etrafında gelişirse hiç durmam izlerim. (ki eminim burada sadece cotillard'ın mesleği ve görsel bir destek olarak yanımızdalar ama olsun, buna da varım)



film bizim sinemalarımızda 'pek yakında' klasmanında dosyalanmış.
şuradan ekiple bugün yaptığı basın toplantısını izleyebilirsiniz. ya da benim yaptığım gibi yapıp ilk sahneye göz attıktan sonra yola sadece kulaklarınızla devam edebilirsiniz. çünkü bu da yeterli olabiliyor... o craig ferguson2ları ofiste bacaklarımı kesonumun üzerine uzatıp çekirdek çitleyerek izlediğimi mi sanıyordunuz siz? alemsiniz doğrusu!