'the master'


the master çok gözümüze sokmadan scientology'yi ve kurucusu ron hubbard'ı konu alıyormuş.
beni çok enterese etti.
başrole konuşlanan joaquin phoenix üç sene (zaman ne kadar hızlı geçiyor, dün gibiydi sakalları ve güneş gözlüğüyle ortalarsa salınışı asi çocuğumuzun) önce hollywood'la tüm ilişkisini kestiğini ve rapçi olacağını söylemişti. fikrini değiştirmiş olacak ki, yine pek sevdiğimiz bir yönetmen olan paul thomas anderson'ın yeni filmi the master'da arz-ı endam edecekmiş.
bence kararını dğeiştirmekle iyi etmiş, fena bulmadığım oyunculuğu ve fakat çok çok ilginç olduğunu düşündüğüm yüz hatlarının ekranlara dönmesi hepimiz için hayırlı bir şey. hem aktör dediğin arızalı olur. ağabeyi river'ı ve başına gelenleri filan da düşününce insan hak vermiyor değil.
scientology'ye ve filme dönecek olursak, phoenix'in rol arakadaşları arasında paul thomas anderson'ın uzatmalı oyuncularından philip seymour hoffman (ben şahsen boogie nights ile tanımıştım kendisini) amy adams ve laura dern bulunuyor.

bu 'garip' inanışı, doğuşunu ve doğuranını mercek altına almak, ya da en azından bu tip insanları çok sevdiğimiz diğer tip insanların gözünden inceleyecek olmak iştah açıcı ve heyecan verici.
keşke tom cruise da bir görünüp kaybolsa, ne de olsa magnolia'da beraber çalışmışlardı anderson'la, belli mi olur?
film amerika'da ekim ayında vizyonda olacakmış, bize de beklemek düşer pek nadide ve sevgili izleyicilerim.