friends hakkında 25 çok önemli bilgi


bu haberi buzfeed'den direk aşırmış bulunuyorum. buzzfeed linki gönderen sedacığıma da ayrıca teşekkür ediyorum.

1. chandler meğersem friends'e çok benzeyen bir dizi önerisiyle gitmiş cbs'e (maxwell's house), ama ellerinde friends'in senaryosu hazır olduğundan 'no way!' cevabını almış. ki aslında o kadar no way sayılmazmış

2. oyuncular ilk sezonda bölüm başına 22.500 dolar kazanıyorlarmış. son sezonda bu rakam 1 milyon dolara çıktığını hepimiz biliyoruz. açıkçasını söyliyim, ben 22.500'e de hayır demezdim.
3. final bölümünü tam 54.6 milyon kişi izlemiş. televizyonda en çok izlenen dördüncü dizi finaliymiş bu. (diğerleri; cosby show, johnny carson, mash, alex doesn't live here anymore, the long and winding road, predating the family, magnum pi, cheers ve tabii seinfeld)
4. friends'in iki soundtrack albümü yayınlanmış bugüne dek
5. beyaz köpek heykeli aslen rachel'a aitmiş, bir arkadaşı tarafından iyi şans getirmesi için hediye edilmiş, arkadaşı kim ve ne düşünüyordu çok merak ettim
6. monica'nın dairesindeki buzdolabı çalışıyormuş, içinde de oyuncu ve çekim ekibindekiler içebilsin diye su ve meşrubat bulunuyormuş
7. gunther aslında hiç diyalog olmayan bir yan karaktermiş ve rolü espresso makinesini kullanmayı bilmesi sayesinde kabul edilmiş.
8. bruce willis iki bölümlük konuk oyunculuğu için hiç bir ücret almamış
9. christina applegate aslında dizide hiç olmayacakmış. fakat rachel'ın şımarık kız kardeşi rolü için ikinci kez çağrılan reese witherspoon tarih uyuşmazlığından gelemediğinden rol kendisine teklif edilmiş.
10. courteney cox emmy'ye aday gösterilmeyen tek cast üyesiymiş... gaddar yorumlarımı kendime saklıyorum.
11. jennifer aniston 'rachel' modeli saçlarından nefret etmiş. bunu bu ay (eylül 2013) marie claire'e de yazdım. fyi.
12. thanksgiving'siz geçen tek sezon ikincisiymiş.
13. karakterlerin tam isimleri:
chandler muriel bing
rachel karen green
ross eustace geller
monica e. geller (e'nin ne anlama geldiğini hiç öğrenemedik)
joseph francis tribbiani jr.
phoebe buffay
14. dizi başladığında oyuncular sırasıyla, rachel ve chandler, 25; joey ve ross, 27; monica, 30; phoebe, 31 yaşlarındalarmış.
15. 1995 yılında "i'll be there for you" sekiz hafta boyunca bilboard top 100 listesinde bir numarada kalmış.
16. dizinin yapımcıları david crane ve marta kauffman şarkıyı the rembrandts'ın üyeleri phil solem ve danny wilde ile birlikte yazmışlar.
17. rachel ve monica'nın birlikte yaşadıkları dairenin numarası dizinin ilk bölümleri boyunca 5'ken, yapımcılar bunun çok alçak katlara denk geldiğini fark ettiklerinde numara 20 olarak değiştirilmiş.
18. central perk'teki turuncu koltuk (turuncu koltuk deyince the wire'ı tek geçerim, daha birçok konuda olduğu gibi) warner bros'un deposundan bulunmuş.
19. monica'nın giriş kapısnın arkasındaki çerçeve aslen bir aynaymış, set görevlilerinden biri yanlışlıkla düşürüp kırınca hala güzel göründüğüne karar vermişler ve çerçeve olarak devam etmiş hayatına.
20. jenerik için ilk bölümde rem'in shiny happy people'ı kullanıılmış.



21. ilk başlarda chandler'ın gay olması dşünülüyormuş...
22. dizi aslen dört ana karakter arasında geçecekmiş: ross, rachel, monica, joey. phoebe ve chandler yan karakterler olacakmış.


23. dizinin ana çiftinin monica ve joey olması planlanmış en başta.
24. ellen degeneres phoebe rolünü reddetmiş
25. friends'de karar kılmadan önce, friends like us, six of one, across the hall, once upon a time in the west village ve insomnia cafe gibi isimler üzerinde durmuşlar. şahsen en başta 'friends' bana gayet antipatik görünüyordu, sonra alıştım. ama across the hall haricinde bu alternatiflerin hiçbirine de pek sıcak bakamadım.