yeni dizi alarmı: top of the lake


bu yeni zelanda polisiyesini ailecek severek izliyoruz demek istesem de ben tek başıma izliyorum aslında. iki kişilik ailemin ikincisini beklersem işim zor hiçbir şeyleri izlemeye vakit kalmaz çünkü.

tui ve robin.

diğer dünya ülkelerini özellikle de iskandinav üretimlerini pek severken şimdi de yüzüklerin efendisi'yle nice elijah wood'ları orlando bloom'ları birbirine arkadaş eden yeni zelanda topraklarındayız. bir nev'i offsight. jane campion'un (piano) yazıp yönettiği kadim dostu holly hunter'a da eşi benzeri görülmemiş yeni bir siluet kazandırdığı dizimizin adı top of the lake.

holly hunter GJ rolünde ancak bu
kadar başka görünebilirdi
peggy olson olarak tanıyıp hayvansı sevdiğimiz elisabeth moss robin isimli polis rolünde karşımızda. içimizde işlerin biraz fazla uzamasına karşı (bkz. hemlock grove) belli belirsiz bir korku ile bir anda ortadan kaybolan 12 yaşında ve kimin tarafından hamile bırakıldığını bilmediğimiz güzeller güzeli tui'nin gizemli hikayesini izliyoruz. üçüncü bölüm az önce bitti, tek sezonluk dizi devamının da gelmeyeceğinin haklı huzuruyla toplamda yedi bölüme sahip. 


hem yönetmen hem de oyuncu olarak tanıdığımız iskoç peter mullan'ın da başrollerden birini oynadığı diziyi mutlaka izleyin. bir çırpıda da bitirin fazla oyalanmayın oldu mu, hadi bakalım. bu da benden size yeni yıl armağanı olsun.