berlin berlin

ralph fiennes'ı ben olarak düşünün, havaalanında.

yarın berlin'e gidiyorum
üç aydır gün sayıyorum ve bunu gizlemiyorum.
ama galiba yeterince de belirtmiyorum gibi inceden bir şüphe de yok değil içimde.
neyse bu duygu seli yarın akşam itibariyle bir düzene oturacaktır elbet.
festival programı geçen hafta açıklandı.
ben aynı venedik'te yaptığım gibi yemeden içmeden film izlerim diye düşünsem de berlin'in kendisi de oldukça çekici görünuyor gözüme. sevgili arkadaşlarımdan, tanıdıklarımdan edindiğim yer tarifleri doğrultusunda salondan her çıkışımı bir bardak güzel kahve (#Bonanza) ya da birayla değerlendirmek gibi hain planlarım var. tabii soğuk hava karşısında bira iştahımı ne kadar sürdürürüm emin değilim ama yaşayıp görmek gerekiyor bağzı bağzı.
berlin boyunca görünümüm de soğukla mücadele adına yine bir wes anderson karakteri margot tenenbaum'dan ilham alacak, en azından dış kısmı...

izlemek için en çok sabırsızlandığım bir takım filmler dışında her festivalin en güzel yanı olan sürprizlere bol bol vakit ayırabilmeyi diliyorum berlin'de. onlarca istanbul film festivali, if, film ekimi ve bir de venedik'in ardından salondan nasıl çıkacağını asla bilmedigin o merak festivalin en güzeli...


vincent cassel ve lea seydoux'lu la belle e la bete/güzel ve çirkin izlemek için uğraşacaklarımdan biri. disney versiyonunu defalarca izleyen biri olarak güzel rolünde lea'dan başkasını düşünemeyecek kadar kör oldu gözlerim son aylarda.


bir diğer cazibe de ysl, yves saint laurent. en çok da merakımdan, nasıl ysl olunur sorusunun yanıtına, festival kurallarını hiçe saymaya, türklük yapmaya niyetli olarak gideceğim ilk sabahımda kapılarına. şaka tabii. (keşke bir gün önce gitseydim, sırf şu basın kartını bir gün önceden alabilmek ve 7 şubat sabahına ysl ile başlayabilmek adına ama olmadı...)

festivale geleceğini söyledikleri uluslararası aktörler de bunlar:

Sabine Azéma, Christian Bale, Pierce Brosnan, Toni Collette, Bradley Cooper, Jennifer Connelly, George Clooney, Charlotte Gainsbourg, Matt Damon, Catherine Deneuve, Ralph Fiennes, Bruno Ganz, Hannah Herzsprung, Oscar Isaac, Diane Kruger, Mélanie Laurent, Viggo Mortensen, Cillian Murphy, Bill Murray, Edward Norton, Clemens Schick, Léa Seydoux, Tilda Swinton, Uma Thurman, Forest Whitaker, Ronald Zehrfeld

hepsine de gider sarılırım, ayırt etmem.


kumun tadı berlin'de izleyeceğim yerlilerden. timuçin esen ve lost'un en lost fransızı mira furlan'ın başrolü paylaştıkları filmin yönetmeni melisa önel, yönetmenle birlikte senaryo ise feride çiçekoğlu'na ait.




ikinci yerlimiz ise kutluğ ataman'ın kuzusu (annesinin bir tanesi) onun basın gösterimine yetişiyorum neyseki.

ha bir de iPhone aplikasyonundan bahsetmek geek berlinale'nin. çok da bahsedilecek bir şeyi yok. çünkü müthiş. tek kelimeyle. harika bir şey. istediğin filmi istediğin nizamda seçip takvimine ekliyorsun, hatta telefonun takvimine de otomatik girdiğinden internetin olmadığı zamanlarda da rahatlıkla görebileceğin bir listeye sahip oluyorsun. ki internetin de venediktekinden daha rahat ulaşıbilir bir imkan olacağını düşünüyorum berlin'de. minimum bir turkcell paketiyle 9 gün idare edebilirim gibi geliyor, toz pembe bir dünyada mı yaşıyorum ne?

oradan her fırsatta bildirmeye, paylaşmaya, yorumlamaya devam edeceğim.
twitter ve instagram'da @deniztokgoz facebook'ta ise facebook.com/bugunnelerizledim olarak daima hizmetinizdeyim,bunu sakın unutmayın sevgili izleyiciler.