bu hafta vizyonda: 16 ocak 2015


ocak ayını yarılamış olmamıza ne diyorsunuz?
benim aklım almıyor!
yoğun bir hafta geçti, hala da bitmedi, bu gece yine ofiste bitecek, uyku düzenimi soracak olursanız, kendisine bir haftadır ulaşılamıyor. neyse, geçecek.
➳➵➳➵
whiplash: jk simmons (en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında oscar adayı), yönetmen damien chazelle ve sağda azıcık ucundan miles teller

bu hafta 8 film giriyor vizyona. aralarında üç oscar adayı da var bu sekiz filmin. biri yabancı dilde en iyi film adayı, rusya'dan leviathan diğeri ise benim bu yıl en çok sevdiğim ve etkilendiğim film olduğunu söyleyip durduğum dilimdeki tüyleri bitiren whiplash. diğeri ise animasyon dalındaki adaylardan: big hero 6. bakın bu filmler vizyona giriyor fakat başka sinema'nın tüm çabalarına rağmen uzun süre kalamıyor, seanslarına kendinizi uydurmanız zor oluyor, o yüzden elinizi çabuk tutun. son zamanlarda televizyonun hayatımızda çokça yer kaplamasından yapımların kalitelenmesinden filan her şeyi orada izlemeye başladık. fakat filmin bütün havası kaçıyor çalan telefonlarla gelen mesajlarla camdan görünen komşunun televizyon ekranıyla, ev haleti ruhiyesinin sunduğu tüm özgürlüklerle kısacası. 

leviathan

gidin, sinemayı sinemada izleyin, tfilm boyunca telefonunuzla ilgilenmeyin, salona girmeden internetinizi kapatın. alışmak bir süre alıyor, ama kendinizi ne kadar özgür hissedeceğinize siz de şaşıracaksınız. deneyin, sonra konuşalım. pisman olmayacaksınız. 


şu tipin tatlığına bakar mısınız?
bu hafta izlemeyi çok istediklerimden biri de big hero 6 / 6 süper kahraman. bu yeni pixar animasyonu michelin adamı gibi şişko bir süper kahraman yaratan ergen bir çocuğun hikayesini anlatıyor. yanlız filmin bundan ibaret olmayacağını düşünüyorum. o ibaret olmayan kısım bazen fazla aksiyonlu oluyor ve ben sıkılabiliyorum, ama izleyeceğim, çok uzun zamandır merak ediyorum, buna bir son vermenin zamanı geldi.

dünyanın en seksi erkeği: chris hemsworth

bu hafta blackhat / hacker'ı basın gösteriminde izleyemediğime üzüldüm. michael mann (heat'le tanır severim en çok, gerçi ardından düşüşe geçti hep filmleri ama, olsun) filmi bu bir; ikincisi de dünyanın en seksi erkeği ilan edildi filan o bir yana da chris hemswoth oynuyor başrolünde. yani hiç tipim değil, ama burayı takip edenler bilir, thor'a özel bir ilgim olduğunu. bir de yani bence liam daha yakışıklı illa bir hemsworth seçmem beklenirse benden günün birinde. hemsworth dünyanın en iyi hacker'ını canlandırıyor filmde (hep bir 'en') buy üzden hapiste ve yine bu yüzden çıkarıliyor hapisten ki kötü adamları daha kötü adamlardan korusun diye herhalde. yani açıkçası genel durum hep böyle...

bu hafta benim izlemeyeceğim filmler çılgın dersane 4, evet 4, ada'da geçıyormuş bu, pek ala. bir dğer izlemeyeceğim fatih'in fedaisi kara murat, bu da baya bir 300 spartalı filtreleriyle çekilmiş, fransız filmi intikam peşinde'yi de izlemem ha bir de mazlum kuzey'i. ama izlemek isteyenlere de engel olacak değilim tavii, ne haddime.