itiraf.com / #hindsight

becca, 1995

artık size bu itirafta bulunmamın vakti geldi.

yeni bir dizi keşfim var, ama kendisine bağımlı olduğumdan emin olmayı bekledim paylaşmak için.

karşıma nereden çıktığını da hatırlamıyorum. muhtemelen 'en yeni sonbahar dizileri', 'yeni sezonda izlemeniz gerekenler' gibi listelerden birinden aşırmışımdır, kimbilir hangi blogda sitede görüp de izlemeye başladım hindsight'ı.



dizinin başrolündeki kızımız becca'yla 2014 yılında tanışıyoruz, ikinci evliliğinin bir gece öncesinde önce esrarengiz bir yabancıyla tanışıyor, ardından da sonu onu çoook uzaklara götüren bir asansör yolculuğuna çıkıyor.

uzaklar: 1995 yılı. ilk evliliğinin bir gece öncesinde buluyor kendini becca. evliliği yapmalı mı yapmamalı mı, şimdi vereceği kararlar günü ve geleceği ve ilişkilerini nasıl etkileyecek, aynı hataları tekrarlamalı mı. tekrarlamasa bile doğru yolda olduğunu nereden bilecek.

back to the future gibi hesaplı bir gelecekten bahsetmiyoruz, hem becca günümüze nasıl döneceğini bilmiyor, öyle bir ümidi ya da arayışı da yok, sadece hayatını yeniden kurmaya çalışıyor, kaybettiklerini yeniden kaybetmemeye, kendine daha iyi bir gelecek sağlamaya.

şahsen dizinin tanıtımını okuduğum o günlerde aklımda daha bir noah baumbach kadını portresi canlanmıştı, daha bir frances ha. becca da fena sayılmaz ama o janrın biraz popcorn'u diyebiliriz kendisine.

dizinin en güzel özelliği tabii ki hepimizin aklının kalbinin bir köşesinde hep kalmış 90'ların, müzikleriyle, film referanslarıyla (en yakın arkadaş rolündeki lolly bir video store'da çalışıyor, bu arada onlardan paris'te hala var, en az iki tanesini ben gördüm) ve gardırobuyla zaman zaman çıldırtıcı. özellikle de soundtrack bazı bölümlerde öyle güzel sürpriz ve hatırlatmalar yapıyor ki yeniden ortaokuldayım, otobüsten inmiş eve yürüyorum, müzik discman'den geliyor tabii, shockproof.

becca, 2014

becca tabii ki asla 40'larında göstermiyor bu arada. 20 yıl geçmişe gittiği düşünülürse 2014'teki halinden tek farkı couture giysileri. ama bu duruma fazla takılmama hakkına sahibiz. onu 1995 haliyle kabulleniyoruz. tek sorun her jenerikte yeniden karşılaşıp hatırlıyor olmamız. bir iki kırışık eklese miydiniz acaba?

sonuç olarak hindsight keyifli bir atıştırmalık. eğer arayışınız bu yöndeyse hart of dixie, dawson's creek gibileriyle aynı kefede değerlendirilebilir... ama ne hart of dixie kadar sabun köpüğü ne de dawson's creek kadar çok uğraşıyor. oralarda bir yerlerde diyelim.

fragmanını buradan izleyebilirsiniz, ha evet, VH1'da gösteriliyor. ne kadar nostaljik değil mi?