the marvelous mrs. maisel


amazon'un böyle bir alışkanlığı var, dizilerine özel gösterim yapıyor, ilk bölümleri bedavaya halka tanıtıyor, siz izliyorsunuz, beğeniyorsunuz diyelim, sonra aylarca bir haber alamıyorsunuz, kursağınızda kalıveriyor. red oaks'tan (#bnirecommends #bniöneriyor) birkaç yıl sonra (onun da üçüncü sezonu geliyor bu arada) az önce aynı hisleri the marvelous mrs. maisel için hissettim. tabii amaç bu pilot bölümlerin en çok ilgi görenlerine kendi sezonlarını vermek, maisel'ın birden fazla sezona kavuşacağına ise şahsen kesin gözüyle bakıyorum.
dizinin başrolünde house of cards'da önce kimliği elinden alınıp sonra da ölüme terk edilen (infazı da gerçekleşmişti di mi sonra, tüh) rachel brosnahan oynuyor. (pierce brosna-ha-n'ın gayrimeşru çocuğu mudur nedir, ha ha ha) 60'ların new york'unda yahudi bir aile, genç bir çift, koca stand up'çı olmaya özeniyor, diziye de ismini veren mrs. maisel'in ailenin tüm cevherini içinde barındıran kişi olduğunu anlamamız ise uzun sürmüyor. 
aslında dizi midge'in kendi düğününde yaptığı stand up'la açıldığında da olacakları anlamak mümkün, ama bazen kulağı tersten göstermek lazım. dizinin yapımcısı çalçene senaryolarıyla tanıdığımız amy sherman-palladino, hatta bu pilot bölümün yönetmeni de o ve evet, eşi daniel palladino ile birlikte çift bize daha önce gilmore girls'ü armağan etmişti. dizide bir de luke kirby'nin oynadığını söylemeden geçmeyeyim, take this waltz'dan tanıyorsunuz onu da, michelle williams'ı seth rogen'ın elinden alan komşu çocuğu.