son zamanlarda...


skandalların adamı (bkz. 1995, divine brown) hugh grant, ingiltere'nin en büyük skandallarından birinin anlatıldığı a very english scandal'ın başrolünde.



üç bölümlük dizi-evet yanlış duymadınız, yalnızca üç ve hatta yazıyla üç-ingiliz liberal parti başkanı jeremy thorpe'un (hugh grant) 70'lerde karıştığı, ingiltere'nin o zamana kadar görüp görebileceği en büyük skandallardan birini anlatıyor.
sırf partisinin başkanı olabilmek için evlenmeyi bile göze alan thorpe bir eşcinsel, çünkü 1967 yılına kadar ingilitere'de eşcinsellik suç (bkz. the imitation game-alan turing).
ben whishaw ise thorpe'un karşısına çıktığında 20-21 yaşlarında olan, psikolojik sorunları olan ve thorpe gibi güçlü bir aileden gelmeyen başıboş bir genç olan norman
(josiffe) scott'ı canlandırıyor. ikilinin ilişkileri bittiğinde norman'ın durumu kabullenmesi bir türlü mümkün olmuyor ve thorpe işi kiralık katil tutmaya kadar götürüyor...

gerçek jeremy thorpe ve norman scott
sonu ise bence hüzünle sonuçlanıyor, çünkü the winner takes it all.

spoiler alert: sonunda balkon konuşması var.

not so spoiler alert: bence konuyla ilgili araştırmaya girişmeden önce izleyin ki tadını daha iyi çıkarabilin.

a very english scandal'ı stephen frears'ın (the queen, dangerous liasions, high fidelity) yönetmiş olduğunu da ekleyeyim.