beni çok heyecanlandıranlar: marriage story


yine beni çok heyecanlandıran bir yapımla karşınızdayım sevgili izleyiciler.
yazar ve yönetmeni greta gerwig'in hem kreatif hem de hayat partneri noah baumbach, son olarak yine netflix'te the meyerewitz stories'ini izlemiştik, ama frances ha'yi gerwig'le birlikte yazmış olduklarını hatırlatayım hemen.
marriage story'nin iki fragmanı var, ikisini birleştiren bir video buldum siz de aşağıda onu izleyeceksiniz zaten birazdan. jessica chastain ve jame mcavoy'un başrollerinde oynadıkları the disappearence of eleanor rigby gibi farklı açılardan bir evlilik hikayesi gibi kurgulanmış bu fragmanlar. filmin böyle bir bölünme yaşayacağını sanmıyorum fakat fikri seviyorum. the affair'in ilk sezonunda başarıyla yaptığı sonra ise çiklet gibi uzattığı taraflar/bakış açıları durumu.
filmin en güzel tarafı netflix'te tüm dünyayla aynı izleyebilecek olmamız. ha sinemaya da gelirse ve bu fahiş fiyat durumu sona ererse neden sinemada da izlemeyelim değil mi? o ayrı mesele. bir başka güzel ve es geçilemeyecek tarafı ise kadrosu. adam driver rolüne nefis yakışmış görünüyor, çok fanı olmasam da scarlett de öyle görünüyor -niye böyle dedim onu da bilmiyorum, bir yamuğunu görmüşlüğüm yok scarjo'nun üstüne üstlük blockbuster ve bağımsız dengesini de en iyi kuran aktörlerden, belki de evlenme kararı aldığı SNL baş yazarlarından colin jost'u kıskandığımdandır, herneyse- ha bir de zaten new york. fragmanda göremeyeceğiniz bazı kişiler de var: laura dern gibi, alan alda gibi, bunlar da sevindirici faktörler.
boşanma deyince, new york deyince kramer kramer'e karşıyı da hatırlamadan olmuyor. ama burada her ikisi de iyi ebeveyn gibi resmedilmişler, o sebeple şimdilik bu nostaljiyi bir kenara bırakıyorum.
buyrun size fragman.
sevgilerimle,
d.