gotham ödülleri, 2019

marriage story ekibi: adam driver, laura dern ve yazar yönetmen (hem en iyi senaryo hem de en iyi filmi aldı) noah baumbach. greta gerwig'in de hayat yoldaşı kendisi ayrıca.
gotham awards dün dağıtıldı ve önümüzdeki ödül sezonu için ipuçları içeriyor. örneğin marriage story'nin oscar adaylığı artık kesin mesela, laura dern en iyi yardımcı kadın oyuncuda kesin aday olacak gözüyle bakıyorum ben hırslı boşanma avukatı rolüyle. ki, en iyi film adayları arasında da göreceğiz ismini gibi görünüyor bu mazbut indie'nin.
bu arada geçen gün hustlers'ı izledim. neden hakkında bu kadar konuşulduğunu hiç anlamadım. jlo bayağı bir para dağıtıyor sanıyorum bu uğurda. ama ne adaylığı ne ödülü, şaşırmayalım kendimizi allah aşkına!
erkek oyuncuda da adam driver oscar adaylığını garantiledi belli ki. bu arada uncut gems bayağı bir adaylığı olmasına rağmen hiçbirini alamamış, ne yazık ki çok sevgili good time da aynı kaderi paylaşmıştı bundan iki sene önce.
peki en sevindiğim haber? tabii ki listenin en sonuna inenler anladı: pen15 en iyi yeni dizi (kısa) oh yes bebeğim.
geçen yılın galiplerini de hatırlatmak isterim, first reformed'u pek bir tutmuştu hem gotham hem de independent spritiçiler. ben de beğenmiştim filmi ve hawke'u ama ödül maratonuna çok da yerleştirememiştim doğrusu. geçen yılın bence en hakkı yenen filmi ve performansı ise burada hatırlanmış olsa da hereditary'ydi. geçen sene gotham'ın görmezden gelmediği bir diğer ikili de elsie fisher ve bo burnham ikilisinin eighth grade'i olmuş ki, takdire şayan! harika bir film harika bir performanstı, elsie şu an castle rock'ın ikinci sezonunda oynuyor ve yolu açık olsun. geçen yıl killing eve'e vermişler ödül haklı bir şeçim, ilk sezonu harikaydı ne de olsa. ama şu 195 lewis i hiç duymadık sonra. bir bakayım neymiş...
2018 kazananları:
en iyi film
: the rider
en iyi erkek oyuncu: 
ethan hawke, first reformed
en iyi kadın oyuncu: toni collette, hereditary
en iyi genç oyuncu: elsie fisher, eighth grade
en iyi genç/ilk yönetmen: bo burnham, eighth grade
en iyi yeni dizi (uzun): 
killing eve
en iyi dizi (kısa): 195 lewis
en iyi senaryo: first reformed
en iyi belgesel: hale county this morning, this evening


GOTHAM AWARDS 2019 KAZANANLAR
en iyi film:
marriage story
en iyi belgesel:
american factory
en iyi genç/ilk yönetmen:
laura de clermont-tonnerre, the mustang
en iyi senaryo:
noah baumbach, marriage story
en iyi erkek oyuncu:
adam driver, marriage story
awkwafina, the farewell
en iyi kadın oyuncu:
awkwafina, the farewell
en iyi genç oyuncu: 
taylor russell. waves
en iyi yeni dizi (uzun):
when they see us
en iyi yeni dizi (kısa):


pen15
izleyici ödülü:
marriage story

töreni şurada izleyebiliyorsunuz: