penny dreadful: city of angels



penny dreadful'un üç güzel sezonunu sonradan keşfedip doya doya izleyenlerden biri olarak bu yeni sezon için sabırsızım.

önceki üç sezonla hiçbir bağlantısı olmayacağını açıkladı yapımcıları bu bilmemiz gereken en önemli detay. tabii hazırladıkları bir sürpriz varsa onu bilemiyorum...

ikincisi de 1938 yılında geçiyor olmasına rağmen günümüz politik atmosferinde yaşananları birebir yansıttığını duyurdular. ikinci dünya savaşı'nın başlamasından bir sene öncesinde geçiyor olması da tesadüf değilmiş.

diziyle alakalı en büyük çekincem ise natalie dormer. burada istediği her insanın (ya da varlığın?) suretine bürünebilme kabiliyetine sahip birini (cadı?) canlandıran aktör game of thrones'da yerini bulmuş bir karaktere sahip olmasına rağmen sonrasında iştirak etmeyi tercih ettiği işler ve gardırop-saç-makyaj seçimleri konusunda tam bir hayal kırıklığı. bir aktör olarak sevimli-güzel-karizmatik de bulmuyorum onu ne yazık ki. diziyi ise bu düşüncelerimin değişmesini umarak mutlaka izleyeceğim.

kadroda dormer dışında bulunan en önemli isimlerden biri ise tabii ki nathan lane. başka da bir şey diyemedim bu komedik/müzikal aktör hakkında.



lane'in detektif partneri rolünde gördüğünüz güzel yüz ise daniel zovatto'ya ait. zovatto'yu en son hbo'ya hiç yakıştıramadığımız sonsuz foslukta bir dizi olan here and now'da izlemiştik. meğer it follows'da tanımışız da unutuvermişiz, çok severim bilirsiniz, bkz. en sevdiğim korku filmleri. ayrıca bir de lady bird'de izlemişiz yine haberimiz yokmuş, benim yokmuş en azından...

bu arada ilk sezonla ikinci sezon arasında illa ki bir bağ kurmak isteyenler gözlerini rory kinnear'a çevirebilirler, ilkinde nispeten küçük bir rolü olan kinnear yeni sezonda/spin-off'ta da varlığını sürdürecek, tabii ki bambaşka bir karakterle.

sekiz bölümden oluşan penny dreadful: city of angels (bizim saatimizle) 27 nisan'da başlıyor.