dakika dakika... OSCAR ÖDÜL TÖRENİ

en iyi film, PARAZİT
eveet başlıyoruz! iyi sabahlar! :)

janelle monae'yi izliyoruz, mr. rogers modeli, "it's a beautiful day in the neighborhood," diyerek başladı kırmızı hırkasını giyip... (tom hanks'in performansının oscar getireceğini düşünmüyorum ama beğendim. film ağır ilerliyor ama tatlı dersler veriyor) (almaz di mi ya? almaz almaz)


bu sene yine sunucumuz olmayacak, ama mesela kırmızı halıdan sonra billy porter yine sahnede altın peleriniyle ve elton john söylüyor. altın pelerinli bir billy porter'a hayır demem asla. klasik telden bir başlangıç ama şimdilik iyi bir performans. hahah janelle midsommar çiçekleri içinde şimdi de seyirciye şarkı söylettiriyor.

bir an olivia colman'ı gördum bu arada saçları platin, lin manuel miranda ise şarkıya eşlik edip parmak şıklatıyor. brad pitt annesiyle gelmiş, leonardo dicaprio da kızıyla. sorry not sorry.

ben bu sene normalden biraz fazla heyecanlı mıyım neyim karar veremiyorum. favorim de yok o kadar filmlerde özellikle. parazit'i sevsem de oscar'ı alsın diye çırpınanlardan değilim mesela. alırsa büyük bir şey başarılmış gibi de hissetmeyeceğim. (hisseder gibi oldum sonradan ama bir geldi geçti)

chris rock ve steve martin sahnedeler şimdi, "hey martin scorsese, i loved the first season of the irishman!" bu iyiydi. yani sunucu yok ama chris rock baya takdimlere filan başladı...

regina king gecenin ilk ödülünü sunmak üzere sahnede. prompter'dan okuyor. prompter'dan okumak yasaklansın. bakalım sürprizle mi başlıyoruz yoksa brad'le mi? (mcvities attım ağzıma kendi hışırtımdan ekranı duyamıyorum)


en iyi yardımcı erkek oyuncu BRAD PITT, ONCE UPON A TIME... IN HOLLYWOOD
leo'yü öptü başkasına dokunmadı, zaten en önde oturuyordu, her şey çok hızlı olup bitti. 45 saniyesi varmış. impeachment davasındaki sanıkların sahip olduğundan daha çokmuş bu vakit, tek esprisi bu oldu. quentin'e teşekkür ediyor. dublörleri sevelim diyor. sesi titriyor, oscars got to him sonunda sanırım. ha bir de çocuklarını çok sevdiğini söyledi buna da sonunda, aile meselelerine itinayla değinmiyordu çünkü nice törendir. brad'in yerinde olmak ister miydim bilmiyorum, gecenin ilk ödülü, aldı ve bitti, şimdi yerimde duramazdım herhalde. zevzelik eder dururdum bütün gece ve milletin konsantrasyonunu bozardım :)



beanie feldstein'ciğim sahnede. mindy kaling'ciğimi takdim etti. en iyi animasyon filmlerini öğreneceğe benziyoruz. michelle williams vera wang sarısı bir elbise giymiş mindy. gelmiş geçmiş en iyi kırmızı halı anlarındandır kendisi, yanında heath ledger'ın olmasının etkisi olabilir tabii bunda, çok aşık oldukları zamanlar, brokeback mountain yılı.

gecenin ilk sürprizi geliyor, hazır mısınız?
en iyi animasyon TOY STORY 4
bu arada ben bayağı eğlendim izlerken, özellikle de keanu reeves duke kaboom karakterinden, 'dejeaaaan!' hahahah, bakın yine güldüm düşünüp.
en iyi kısa animasyon HAIR LOVE
buradan izleyebilirsiniz!

josh gad (olaf) sahnede, frozen esprileri yapıyor, tabii ki, anlaşıldı ki gece boyunca en iyi şarkı adaylarını izleyeceğiz serpme kahvaltı şeklinde. şimdi into the unknown ve idina menzel. neyse ki ismi doğru telaffuz ediliyor rol arkadaşı tarafından. menzel sahnede yalnız değil, dünyanın dört bir yanından elsa'lar da ona eşlik etmekteler, danimarka azıcık sıçtı mı ne, aman neyse yazık kimbilir ne çalıştılar.


kelly marie tran sahnede, quest love'la dans ediyor ve şimdi de diane keaton ve keanu reeves, tam da onu anmışken, başka bir şey isteseymişim demek. bu ikisi sevgililerdi biliyorsunuz something's gotta give'de. enerjileri çok güzel, ritmleri uyumlu. çok önemli bir ödülü sunmak için sahnedeler. bu sene en iyi filmden daha çok bununla ilgileniyorum.

en iyi özgün senaryo PARAZİT, BONG JOON HO & JIN WON HAN
diane keaton tezahürat etmekten ödülü veremiyor işleri karıştırıyor sahnede. herkes çok mutlu.

timothee chalamet ve natalie portman sahnedeler. natalie geceye üzerine aday olmayan kadın yönetmenlerin isimlerinin yazılı olduğu bir ceketle katıldı. tavrını ve tavrını sürdürüşündeki zarafetini takdir ediyorum.
en iyi uyarlama senaryo JOJO RABBIT, TAIKA WAITITI
inanamıyorum buna. adayım bile değildi. lüzumsuz.

shia labeouf ve the peanutbutter falcon'daki rol arkadaşı zack gottsagen sahnedeler...
en iyi kısa film THE NEIGHBORS' WINDOW
onu da buradan izleyebilirsiniz. bakın hizmette sınır tanımıyorum ha, hahahhah!



ennnnn sevdiğim insanlar sahnede! maya rudolph ve kristen wiig. çok güzel ikisi de. bu video buraya mutlaka koyulacaklardan :) (koyuldu)
en iyi prodüksiyon tasarımı ONCE UPON A TIME... IN HOLLYWOOD, BARBARA LING ve NANCY HAIGH (set dekorasyonu)
unutturmayın da bir dahaki arada tuvalete gideyim, bir kahve koyayım
canlarım hala sahnede, sadece onlar sahnede olsa keşke!
en iyi kostüm tasarımı LITTLE WOMEN, JACQUELINE DURRAN
favorim kazandı, diğer favorim de the irishman'di.

aaa kate pearson (chrissy metz) sahnede, şarkı söylüyor. i'm standing with you şarkının ismi ve en iyi şarkı adaylarından, ait olduğu filmin adı da breakthrough. metz filmde de oynuyor.
ay yine kaçırdım mola zamanını.

en iyi belgeselleri öğrenceğiz şimdi kısa ve uzun. honeyland alır mı almaz mı bilemiyorum, ama beni çok etkiledi. hatta perişan etti, çok dokundu. düşününce bile gözlerim doluyor. american factory dün dağıtılan film independent spirit awards'ın kazananıydı, obamalar produce ettiler, favori gösterilen film de o.
neyse, mark ruffalo sahnede. seviyorum, kucaklamak istiyorum kendisini.
en iyi belgesel, AMERICAN FACTORY,  STEVEN BOGNAR, JULIA REICHERT ve JEFF REICHERT
bunu netflix'te izleyebiliyoruz.
en iyi kısa belgesel, LEARNING TO SKATEBOARD IN A WAR ZONE (IF YOU'RE GIRL), CAROL DYSINGER 

mahershala ali sahnede... richard jewell'ı izlemedim, kathy bates'i severim. ama kazanacak kişi belli...
en iyi yardımcı kadın oyuncu, LAURA DERN, MARRIAGE STORY
şaşırtmayan bir ödül. artık sevinmekten başka bir şey yapamadığım bir ödül, özellikle de dün gece yaşanan şu anlardan sonra, hala gülüyorum. ben gülüyorum da greta, noah, annesi filan herkes ağlıyor dern'ün konuşması sonrasında. bend e tabii hemen katıldım, nerede ağlayan biri var ben ordayım, desteklemem gerektiğini düşünürüm, gözyaşlarım süzülüverir.

adının anthony reynolds olduğunu söyleyen bir genco var sahnede. hamilton'ın oyuncularındanmış, lin manuel miranda'yı takdim ediyor. lin manuel miranda da bugüne dek kazanan en iyi şarkıları. şimdi sahnede eminem var lose yourself söylüyor.

ben de bu esnada kahvemi tazeledim, tuvalete gittim ve hatta dans bile ettim arada. seyirciler manyak coşmuş durumdalar. herkes eşlik etti, ama bu da öyle bir şarkı be kardolar ahuahau, kardo kelimesini kullanırken ilk ve son duyuşunuz olacak bu beni, emin olun. hahahahhah.
aaa yine reklam :/

salma hayek ve oscar isaac sahnedeler şimdi de. oh oh, salma dedi ki, "artık resmen sahnede bir oscar tuttuğumu söyleyebilirim," oscar da dedi ki, oscars not so white anymore," oh oh.
en iyi ses ödülleri veriliyor şimdi. en az heyecanlandığım kategori. melis behlil de dedi ki bu ikisini birleştirmeyi düşünüyorlarmış ilerde, akademi üyelerinin de aklı karışıyormuş çünkü. yani, zamanı!
en iyi ses montajı, FORD V FERRARI, DONALD SYLVESTER
en iyi ses miksajı, 1917, MARK TAYLOR & STUART WILSON

bu arada toy story'nin en iyi şarkı adayını dinledik randy newman'dan. i can't let you throw yourself away.

şarkıyla devam ediyoruz, adın ne dostum senin? dostumun adı utkarsh ambutkar imiş.

will ferrel ve julia louis dreyfus sahnedeler, en iyi uluslararası film'i verseler ne komik olmaz mıydı? (05:51 admin burada ikilinin en iyi yabancı film oscar adayı force majeure'ün amerikan versiyonunu çekmiş olmalarına gönderme yapıyor) (05:53 admin inanılmaz derecede şaşkın, çünkü force majeure oscar'a aday olmamış, anca altın küre'ye aday olabilmiş)
sinematografi, 1917, ROGER DEAKINS
montaj, FORD V FERRARI, MICHAEL MCCUSKER & ANDREW BUCKLAND
en iyi ses montajını kazanan donald sylvester da andrew buckland da hep yönetmenleri james mangold'a teşekkürler ve tebrikler yağdırdılar. yönetmen dalında aday olmayışı üzmüş bayağı anlaşılan.

tom hanks sahnede. ne dediğini dinleyemedim. genel bir şeyler dedi sanki. meeeh türünden. hayır, bakın, seviyorum, gerçekten.
çok beğendiğim bir başka kişi zazie beetz sahnede, takdim edeceği orkestra şefinin ismini unuttu, ama iyi toparladı.
şimdi de cynthia erivo sahnede, o da gecenin çifte adaylarından biliyorsunuz. hem en iyi şarkı hem de en iyi kadın oyuncu dallarında. harriet filminden stand up şarkısını icra ediyor. bu kızda gözüm var bad times at el royale'de izlediğimden beri. O NE BİÇİM SES BE! şakıdı! bravo.

bu arada teşekkür ederim melis behlil rocketman'i andığın için. çok çok güzel bir filmdi ve burada en iyi film ya da en iyi erkek aktör kategorisinde yarıştığını görmeliydik. en iyi şarkının da en güçlü adayı bence. (heh heh)

rebel wilson ve james corden sahnedeler. cats filmi gazileri bunlar. gelsin espriler ahahahah zaten kostümleriyle çıktılar hahahhah, "iyi görsel efektin önemini bizden iyi kimse anlayamaz," diyorlar. hahahahah. mikrofonla oynuyorlar çünkü kediler ve kedi kursu aldılar biliyorsunuz filme hazırlanırken... te allam.
en iyi görsel efekt, 1917, DOMINIQUE TUOHY, GUILLAUME ROCHERON & GREG BUTLER

ray romano ve sandra oh sahnedeler. ihtiyacımız olduğunu bilmediğimiz bir ikili. ray romano saç ve makyajın önemine kendisinin aslında charlize theron olduğunu söyleyerek vurgu yapıyor.
en iyi saç ve makyaj, BOMBSHELL, KAZU HIRO, ANNE MORGAN & VIVIAN BAKER
charlize'e teşekkür ediyorlar, "senin sayende bir çığır açtık biz sektörde," diyorlar, charlize yerin dibine geçiyor.


penelope cruz'un sesinden öncelikle pedro almodovar, sonrasında da claude chabrol'dan asghar farhadi'ye hayranlığını dinliyoruz. şimdi de sahnede, sırada hangi kategori olduğunu biliyoruz...
en iyi uluslararası film, PARAZİT, BONG JOON HO
ilk kez bir güney kore filmi aday oluyor ve dolayısıyla da kazanıyormuş. şimdi bakalım, geçen yılki roma gibi en iyi filmi ingilizce konuşan bir filme kaptıracak mı? "artık içmeye hazırım," dedi bong joon, ingilizce olarak. :)
ben de oturduğum yerden pain and glory ve honeyland'i selamlıyorum.

sahnede elton john ve i'm gonna love me again! %100 kazanması gereken özgün şarkı! (keh keh)


taika waititi sahnede şimdi. yeni zelandalı biliyorsunuz. kendi dilinde bir şey dedi anlamadım. genel olarak ne dediğiyle de pek ilgilenemedim instagramımla ilgilendim çünkü o esnada.

sigourney weaver, gal gadot ve brie larson sahnedeler. en iyi özgün müzikleri arka arkaya dinliyoruz şimdi orkestradan ve ilk kez bir kadın şef var başlarında.
en iyi özgün müzik, HILDUR GUDNADOTTIR, JOKER

saatlerimiz 06:44'ü gösteriyor.

en iyi özgün şarkı, ELTON JOHN & BERNIE TAUPIN, I'M GONNA LOVE ME AGAIN, ROCKETMAN
oh be! (keh keh)



spike lee sahnede kobe bryant kostümüyle. #24
en iyi yönetmen, BONG JOON HO, PARAZİT
hani bazı insanlar vardır, genelde aslan burçlarıdır onlar, koçlar ya da, ateş burçları işte, taktılar mı takarlar bir şeye, suyunu çıkartırlar, çok severler, ölümüne severler, bu parazit de böyle bir şeye dönüştü. filmi ilk izlediğim zaman hissettiklerim son birkaç aydır yapılan planlı ve plansız promosyonla uçtu gitti. bende de sorun var etkilenmemeli, duymazdan gelebilmeliyim ama olmuyor.

steven spielberg sahnede, in memoriam ve billie eilish'ı takdim etti. eilish'çim fazla alt tondan bir yesterday performansı sergiliyor şu an.



1917 ve captain fantastica'ten tanidığımız george mackay olicia colman'ı takdim ediyor, "biliyorsunuz zaman kullanımı önemli diyor, o yüzden burada birini takdim edecek bir başkasını takdim için bulunmaktayım," diyor. komik.
olivia ise ayrı komik, saçları platin gecenin başında da belirtmiş olduğum gibi, "oscar almak insanı yaşlandırıyor," diyor, "bu yıl 'kocamın' hayatındaki en güzel yıl oldu," diye ekliyor. i love you olivia colman.
en iyi erkek oyuncu, JOAQUIN PHOENIX, JOKER
herhangi bir sürprizi kabullenemeyeceğim kategorilerdendi. mutluyum.
sesi olmayanların sesi olmak en önemli varoluş sebebimiz diyor.



rami malek sahnede. geçen yıl bohemian rhapsody'yle kazandığı günler çok çok geride kaldı.
en iyi kadın oyuncu, RENEE ZELWEGGER, JUDY
yine bildiğimiz yoldan şaşmadığımız bir ödül. kabul konuşmalarında kategorisindeki diğer adayları tek tek ve isimleriyle anan kazananları seviyorum. kötü konuşmadı ama uzattı accık renee kızım.

jane fonda sahnede. saçları gümüşi. kıyafetini daha önce giymiş miydi sanki? eğer öyleyse ne güzel. söyleyeceklerim bu kadar.
en iyi film, PARAZIT, BONG JOON HO.
evet, böyle fantastik ama bir o kadar da şaşırtıcı olmayan bir finalle sonlandırıyoruz geceyi.
wow.
ışıkları kapamışlardı ki yeniden açmak zorunda kaldılar tezahüratlara karşı koyamayıp.
parazit'in altın palmiyeyle başlayan yolculuk oscar'la son buldu, her şeyin önden programlanmış gibi hissedilmesinin yanı sıra ilginç bir yıl oldu, buna tanıklık ettik.

benimle bir oscar gecesinin daha sonuna geldiniz, hepinizi çok öpücüklerim bitanelerim. günaydın ve iyi sabahlar! ♥