perry mason alert


bu dizinin beni heyecanlandırdığının, matthew rhys'i görünce the americans'ı ne kadar çok sevdiğimi ve ne kadar güzel, akıllı, tatmin edici bir finalle bizlere veda etmiş olduklarını da bir kez daha anmak istedim (final bölümüyle ilgili hislerimi şurada dile getirmiş idim). perry mason bir polisiye ve aynı isimli 1957 yapımı dizinin yeniden çevrimi. dokuz bölümü olacak ve bence çok iyi olacak ve devam sezonları da gelecek. sonuç olarak bu izlemek üzere olduğumuz ilk sezon 1932 yılında geçiyor ve bence bein-connect'e gelir... hbo yapımlarını oradan izliyoruz genelde ne de olsa (eski ve en güzel hbo yapımları yavaş yavaş blutv'ye de gelmeye başladı bu arada: true detective geldi bile, the sopranos ve six feet under da henüz yolda olanlardan birkaçı). 

dizinin yönetmenleri arasında daha önce the handmaid's tale'de de iki bölüm yönetmiş olan deniz gamze ergüven'in adını görmenin mutluluğunu yaşadım şimdi bir de. diğer altı bölümden sorumlu kişi ise timothy van patten ve kendisini başta boardwalk empire'dan, ama game of thrones'dan ve the sopranos'dan filan hatırlıyoruz. the wire'dan sex and the city'ye en ikonik ve en DEV tüm hbo dizilerinden birkaçar bölüm yönetmiş reyizzo.

rhys burada bir ceza avukatını canlandırıyor ve ona eşlik eden çok leziz de bir kadro söz konusu: john lithgow, tatiana maslany ve çok sevdiğim shea wigham (boardwalk empire ve daha neler neler) gibi. 21 haziran'da başlıyor!


indiana jones'a benzemiyor mu bu kostümle rhys sizce de bu arada? dönemleri de çakışıyor tabii ama o serserilik o yamuk şapka o deri ceket... bi kırbacı eksik vallahi!