cruella


28 mayıs'ta izleyeceğimiz* cruella'nın ilk fragmanı çıktı. *tabii bu durum her an değişebilir, malum corona, ama bir yandan da bir disney plus açılımı da bekleyebiliriz daha önce mulan'da olduğu gibi.

70'ler londra, emma stone köpek kürküne ama en çok da dalmaçyalılarınkine takık genç bir moda tasarımcısı olan estella de vil rolünde cruella'ya dönüşme yolunda. 

daha önce glenn close'un canlandırdığı bu kadınla disney'in 101 dalmaçyalısı'nda (1961) tanışmıştık, yukarda fotoğrafını da görebileceğiniz üzere: harika bir tip! 1996'da siyah beyaz saçları ile hayatımıza ise glenn close olarak girmişti ruh hastası modacı cruella. geçenlerde pete davidson'la actors on actors yaparlarken film için imzaladığı anlaşmada kostümleri de tutabileceğine dair bir madde koydurduğunu, fakat çekimlerin tamamlanmasının ardından kostümlerin çok pahalıya malolduğu anlaşılınca bu hakkını yo vsaydıklarını anlattı glenn close. ah hollywood ah! bu filmin yapımcıları arasında close, onu da belirtmek isterim. 

ben burada emma'yı biraz harley quinn'e benzettim ne dersiniz? hali tavrı... yönetmen craig gillespie'yi de en iyi i, tonya ile hatırlıyoruz, yani bir margot robbie bağlantısı var beni haklı çıkaracak cinsten olmasa da. yazar kadrosu da filmin ilginç noktalara gidebileceğinin ipucunu vermekte: tony mcnamara: the favourite-zaten emma'yla orda da birlikte çalışmışlardı, dana fox: crazy ex girlfriend-bu bence özellikle heyecan verici, togetherness: steve zissis- bu da sadece iki sezon devam edebilmiş olsa da çok sevdiğim bir hbo dizisiydi göz atmak isterseniz. filmde bir de emma thompson oynuyor ama karakterini bu fragmandan tam olarak çıkarmak güç, moda dünyasının kıdemlilerinden biri olabilecek gibi sanki... ikinci fragman çıktığı zaman daha iyi anlarız onu. 

buyrun bakalım sizi fragmanla baş başa bırakıyorum şimdi, yorumlarda buluşalım!


yeni fragman/teaser (16.03.2021)
 

ilk fragman: