house of the dragon

2022'de bir ara buluşacağız seninle

game of thrones'un birkaç yüz sene öncesinde geçecek house of the dragon için çok bi heyecanlanmaya başladım son son. bunda sonoya mizuno'nun da kadroya eklenmiş olmasının rolü büyük. bu bence çok güzel kadını en son devs'te izlemiştik, ondan önce maniac ondan önce de the machina'daki oyunculuklarıyla hatırlayabilirsiniz kendisini. mizuno burada mysaria karakterini canlandıracak, defalarca alınıp satılmış bir köleden, prens daemon targaryen'in en güvenilir konfidanına dönüşmüş bir kadın.

sonoya mizuno, devs

sonoya mizuno, maniac

sonoya mizuno, ex machina

kadronun geri kalanı da oldukça hareketli. matt smith'ten rhys ifans'a game of thrones diyarlarında hangi şekillere bürüneceklerinin görmeyi merakla beklediğim pek çok kişi var. 

steve toissant, prince of persia

steve toissant lord corlys velaryon rolünde, ya da 'the sea snake' deniz yılanı, targaryen'ler kadar eski bir soya sahip velaryon hanesinin lord'u. dünyadaki en büyük donanmaya sahip velaryon'ların lannister'lardan bile zengin olduğu söylentiler arasında

rhys ifans, notting hill

rhys ifans'ı tabii ki notting hill dışında da pek çok yerde izledik ama ben orada tanıdım ve bu hallerini de hafızamdan silmem imkansız neredeyse bu nedenle. bir tane daha çok önemli rolü var tabii yine benim nezdimde o da harry potter'da canlandırdığı luna'nın babası ve the quibbler'ın genel yayın yönetmeni xenophilius lovegood karakteri. house of the dragon'da ise otto hightower'a hayat veriyor, kralın sadık sağ 'eli' (bkz sean bean, ned stark), ser otto'ya göre krallığın karşısındaki en büyük tehlike -matt smith'in canlandırdığı- kralın kardeşi daemon.

eve best, nurse jackie

nurse jackie'den hatırlayabileceğiniz eve best prenses rhaenys velaryon, lord corlys velaryon'un karısı ve bir ejderha binicisi. lakabı 'the queen who never was' yani 'hiçbir zaman olamamış kraliçe,' diye çevirebiliriz sanıyorum, kuzeni viserys'i (bu seferki viserys game of thrones'dakinden daha iyi bir viserys yalnız sanıyorum ki, aşağı ininiz) sadece erkek olmasından dolayı kral yapan yüce şuraya hayli kızgın bir karakter rhaenys valeryon.

olivia cooke, me and earl and the dying girl

olivia cooke, bates motel

olivia cooke, sound of metal

genç yaşında çooook fazla işler başaran (yukarıda saydığım dizi ve filmlerini tavsiye ediyorum anlamına geliyor) aktörlerden olan olivia cooke'u burada alicent hightower olarak izleyeceğiz. rhys ifans'ın yani kralın elinin kızı red keep'te kraliyetin içinde büyümüş, hem çok güzel ve hem de kıvrak bir zekaya sahip olarak tarif ediliyor karakteri.

emma d'arcy, wanderlust

daha çok tiyatro sahnesinde üreten bir aktör olan emma d'arcy'yi en iyi wanderlust'tan hatirlıyorum ben ama siz hanna ya da truth seekers'dan hatrlarsınız belki buna karışamam, beni aşar. house of the dragon'da kendisi prenses rhaenyra targaryen'i canlandırıyor, kralın ilk kızı, safkan valyrian ve o da bir ejderha sürücüsü. lakabı: her şeye sahip olarak doğru ama bir erkek çocuk değildi. konuyu anladınız. bence bu ve alicent hightower arasında bir ilişki yaşanacak ahan da buraya da yazdım, bakalım sonra anlarız hanyayı konyayı.

matt smith, doctor who

prens philip'imiz aklımızdan çıkaramadığımız kraliçemize en layığımız burada prens daemon targaryen olarak çıkacak karşımıza. kral viserys'in erkek kardeşi ve tahtın varisi. rakipsiz bir savaşçı ve ejderha binicici olarak tarif ediliyor ve ejderha kanından geliyor. ama ne derler bilirsiniz, 'her targaryern doğduğunda tanrılar yazı tura atar...' heheheh. smith'in şöyle temiz, iyi yürekli birini canlandırabileceğini düşünen biri varsa aranızda çıksın konuşsun, dinlicem, söz :)

paddy considine

ingiliz sinemasının emektarlarından considine'ı en son the outsider ve third day'de izledik. burada kral viserys targaryen'i canlandıracak. jaehaerys targaryen'in tahtına oturması için harrenhal'un yüce şurası tarafından seçilerek bu pozisyona getirilmiş. büyük babasının legacy'sini ilerilere taşımak en büyük gayesi. ama yine bir atasözüyle geliyorum karşınıza o da şu: 'iyi adamlardan büyük kral çıkmaz her zaman,' iyi lider olmak için iyi bir insan olmak yeterli değildir di mi bitanems?

game of thrones sagasından öğrendiğimiz üzere viserys I westeros'un başına büyü dedesi aegon'dan 100 sene sonra geçti. çocukları rhaenyra ve aegon II onun ardından tahta geçebilmek için tarihe 'ejderhaların dansı' olarak geçecek epik bir savaş verdiler ölümünün ardından.

dizinin 2022'de gelmesi bekleniyor ve 10 bölüm sürecek. hbo ve hbomax biri animasyon olmak üzere dört game of thrones projesi üzerinde daha çalışıyorlar bu arada. biri sea snake ya da 9 voyages ismiyle anılıyor ve lord velaryon'un hikayesini anlatacak başlıklardan da tahmin edebileceğiniz üzere.  flea bottom king's landing'in en kenar mahallelerinde geçecekmiş; 10.000 ships ise rhoynar'la dorne'a lord mors martell ile evlenmeye giden prenses nymeria'nın öyküsünü anlatacakmış. 

bi an önce 2022 gelsin de izleyelim demekten başka bir şey gelmiyor elimden. ama karakterleri görüp tanıdıkça izlemiş kadar bile oldum öyliyim, çok inandım ve ikna oldum şimdiden!