iyi hissetmeye...

shrinking, appletv plus; luke tennie & jason segel 
ve bazen de olsa biraz unutmaya ihtiyacımız olan şu günler için bir liste yapmak istedim. aklıma geldikçe eklemeler yaparım mutlaka. ben bunu instagram story'mden filan paylaşmam herhalde şu an. o yüzden faydalanabileceğini düşündüğünüz yakınlarınıza siz özelden gönderin içinizden gelirse. sizi, bizi, hepimizi çok seviyorum. yolumuzun uzun olduğunu, bunun bir maraton olduğunu tekrar ediyorum, size ederken kendime de, daha yapacak çok işimiz var. bu memleketten vazgeçmeyeceğiz.

bütün sitcomlar (& kısa format komedi dizileri); ikinci favorinizden başlayın tekrar izlemeye. benim favorilerim: friends, THE OFFICE (us & uk), PARKS AND RECREATION, superstore, how i met your mother, cheers, SCHITT'S CREEK, the golden girls, new girl, the mindy project, 30 rock, unbreakable kimmy schmidt, modern family, the bing bang theory, young sheldon (ben bunda çok ağlıyorum yalnız), the good place, community, bob's burgers, the simpsons, family guy, american dad, BIG MOUTH, daria, party down, grace and frankie, absolutely fabolous, futurama, BLACK BOOKS, coupling, the it crowd, the comeback, WHAT WE DO IN THE SHADOWS, flight of the conchords, CATASTROPHE + FLEABAG + THIS WAY UP bu süper üçlü kombo için de bana ayrıca bi seslenin sonra arasında izlemediğiniz varsa, you're the worst, scrubs, BROOKLYN NINE NINE, brockmire, BETTER THINGS, it's always sunny in philadelphia, louie (yani ne diyebilirim çok iyiydi), ATLANTA, arrested development, frasier, CURB YOUR ENTHUSIASM, red oaks, love, easy, GİBİ, abbott elementay, a.p. bio.
ted lasso / bu dizi bir ilaç ve jason sudeikis de ordinaryus profesör. şimdilerde bir de aynı formülü uygulayan shrinking'e göz atabilirsiniz ama o daha yolun başında (ilk dört bölümü yayınlandı henüz yalnızca. ve tabii ki trying, onun ise üç sezonu hazırda dördüncüsü yolda. iyi insanların kişisel dertlerinin aslında ne kadar da evrensel olabileceği üzerine tez çalışmaları bu diziler. üçü de: apple tv plus/internet. (ted lasso 3. sezon 15 mart'ta geliyor.)
all creatures great and small bu dizi bugünler için yaratılmış. 30'larda ingiltere, yorkshire'da bir veteriner, kardeşi bir başka veternier ve asistanı bir diğer veteriner ve kasabalarında ve inekler, koyunlar ve köpekler ve tavşanlar arasında yaşanılanlar. internet.
downton abbey / bu da tabii yukardakiyle aynı şekilde. hem de bi de uzun uzadıya ve daha şatafatlısından. prime video.
somebody somewhere / bir kayıp var bu hikayenin orta yerinde, ama bunun haricinde hayata yeniden sarılmak üzerine sıcacık bir dizi. benim için 2022'nin en iyisi. internet.
the white lotus / beinconnect.
judd apatow filmleri ve bir de dizisi / dizi: freaks and geeks. neden iptal edildiğini hiç anlamadığımız ama yerini çok güzel pek çok şeyle doldurmayı başardığı için de diyecek bir şey olmayan dizi. forgetting sarah marshall (yapımcısı olduğu en iyi filmlerden biri bu), this is forty, 40 year old virgin, trainwreck, funny people, knocked up, the big sick, get him to the greek, superbad, stepbrothers; ayrıca girls, love gibi dizileri de ekleyebiliriz bu listeye yine yapımcısı olduğu.
girls5eva / yeni keşfim. keşfim derken haberdar olup ertelemeyi tercih etmiştim. çok doğru bir zamanda yeniden karşıma çıktı. üçüncü sezonu yolda. netflix.
you / iyi hissettirmek değil belki ama kafa dağıtmak niyetine. netflix.
derry girls / henüz izlemediyseniz çok şanslı olduğunuz bir dizi. netflix.
we are lady parts / ikinci sezonunu en heyecanla beklediğim punk rock komedi. başka da yok zaten. punk rock komedi yani... yoksa yeni sezonunu heyecanla beklediğim pek çok dizi mevcut. :) internet.
younger / en sevdiğim zaman kayıplarımdan ki zaman kaybı gibi de görmüyorum. tv plus ('taymış hiç bilgi paylaşmayan bir platform benimle, üyesi de değilim, ama internet öyle diyor.)
sex and the city / bu aralar yine aklıma düştü... blutv. insecure de izleyebilirsiniz sex and the city'yi 500. defa hatmetmektense. ya da broad city ve girls. internet. (ha tabii bir de and just like that var, izlenmez mi? izlenir, aynı tadı verir mi? hayır.)
harry potter(s) / always. internet.
zoey's extraordinary playlist / bana aynı zamanda hem çok büyük mutluluk hem de bir o kadar keder veren bir dizi. baba hastalığı, baba kaybı yaşayanlar uzak durabilir. internet.
ally mcbeal / disney plus.
gilmore girls / harry potter ya da yüzüklerin efendisi gibi bu da. her zaman gideri var, ama çok konuşuyorlar biliyorsunuz, arada dinlenmeniz gerekiyor. netflix.
comedians in cars getting coffee / her bölüm birkaç kere izlenir. netflix.
the marvelous mr. maisel / gilmore girls demişken (her iki dizinin de yaratıcıları palladino'lar) elbette midge'den bahsetmek gerek. prime video.
crazy ex girlfriend / son yıllarda kadın olmak üzerine çekilmiş en yerinde en akıllıca ve en komik dizilerdendi ceg. yaratıcısı ve başrol oyuncusu rachel bloom'u aynı derecede parlak bir projede daha izlemek için sabırsızlanıyorum (reboot -disneyplustr- bu yüzden de heyecanlandırmıştı, ama ikinci sezon onayını alamadı). netflix.
wednesday / bambaşka dünyalara gitmek gibisi yok. netflix.
dash & lily / noel zamanında teenage aşk. netflix.
sex lives of college girls / mindy kaling'in kaleminden. oldukça eğlenceli bir güncel komedi. internet.
heartstopper / 2022'nin en iyilerinden. naifliğiyle kalbimi çalan bir teenage komedi dram daha. ikinci ve üçüncü sezonları yolda. uzun soluklu bir şey isteyenler bekleyebilir. sevdiyseniz heartbreak high'a da bakmanızı tavsiye ederim. hepsi netflix.
emily in paris / neden olmasın. netflix.
saturday night live / özellikle de kristen wiig, bill hader, maya rudolph, amy poehler, tina fey ve fred armisen'li eski sezonları tekrar tekrar hatmedin derim. benim için programın altın çağı. youtube.
happy valley / (bunu da) hiç izlemediyseniz eğer çok şanslısınız da bi yandan aslına bakılırsa. bugüne dek çekilmiş en iyi ingiliz polisiyesi. odanıza catherine cawood posterleri asmak isteyeceksiniz. internet. 
ayak işleri / çok iyi yazılmış senaryosu, başrollerdeki çağlar çorumlu ve güven murat akpınar'ın dinamiği ve boş geçmeyen diyaloglarıyla iyi ki bugünlere saklamışım dediklerimden. gain.