emmy snubs: 'the horgörü'

somebody somewhere yine görmezden gelindi ama önemli mi hayır çünkü 3. sezonu geliyor mu evet FUCK YOU EMMYS

emmy snub'larına, yani aday edilmeyip görmezden gelinenlere ayrıca değinmek istedim.
bunların başında da elbette benim canım benim güzelim mutluluk ve esenlik kaynağım SOMEBODY SOMEWHERE geliyor (onun kaybettiklerini fire island kazansın inşallah amin ama bu ayrı bi mesele).
bir diğer ilk aklıma gelen ELIZABETH OLSEN! televizyon akademisinin LOVE AND DEATH'e sırtlarını bu kadar dönmüş olmalarını aklım almıyor. bence gayet güzeldi. bunca iyi performansa sahip olan dizinin jesse plemons'ınki dışında hiçbir adaylık çıkarmamış olması enteresan gerçekten.
bahtsız SARAH GOLDBERG geliyor hemen arkadan. BARRY'nin final sezonu be kardeşim bu kadar mı kalpsizsiniz! goldberg şahsi favorilerimden biri olmasa da rhea seehorn gibi sarah goldberg'in de-biraz da dizideki karakterini andırır şekilde-hor görüldüğünü düşünüyorum.
açıkçası HARRISON FORD'un da SHRINKING ile en azından aday gösterileceğine şüphe duymuyordum lakin beklediğim gibi olmadı. ödülü alması ya da olması gerektiğini düşündüğümden değil, koskoca harrison ford'u parkinson hastası bi terapist olarak bir komedide izlemenin yarattığı şaşkınlıktan ötürü daha çok.
geçen yılın tartışmasız en iyi dizilerinden biri olan BAD SISTERS'dan yalnızca sharon horgan'a en iyi kadın oyuncu adaylığı çıkması da inanılmaz tuhaf. tabii ki çok iyiydi ama o diziden bir oyuncu adaylığı çıkacaktıysa bu geçtiğimiz aylarda bafta'yı da kucaklayan ANNE-MARIE DUFF ya da EVE HEWSON olmalıydı kanımca. CLAES BANG'e de en boktan herif ödülünü vermelilerdi hatta mansiyon gibi! şahsen sharon horgan'ın ödülü dizinin yazarı olarak kucaklamasını tercih ederdim diyim.
FLEISHMAN IS IN TROUBLE horgörülen başlıklar arasında sayılamayacak olsa da (toplamda  7 adaylığı var) JESSE EISENBERG'in aday olmaması düşündürücü. fakat aday olacağı en iyi erkek oyuncu-mini dizi kategorisinde steven yeun'un elinden ödülü kapabilecek olması da imkansız ötesi olduğundan çok kurcalamıyorum o tarafı.
ONLY MURDERS IN THE BUILDING geçtiğimiz yıllarda hem steve martin'i hem de martin short'u aday gösterirken bu yıl martin safdışı bırakılmış. bu da enteresan. SELENA GOMEZ de yine aday değil ama oturup da buna üzülemicem açıkçası. ha dizide çok beğeniyorum onu o ayrı, bu arada meryl streep, paul rudd ve jesse williams'lı 3. sezon 8 ağustos'ta başlıyo.
bir diğer büyük ayıp ise KIZILCIK ŞERBETİ'ne karşı yapıldı bence. her kategoriye aday sokması ve en özel ödüllerle gecenin onur konuğu olmaları beklenirdi. bu sene dilimizi en çok yoran aklımızı en çok işgal eden dizi oldu ne de olsa! tüm şakalar bir yana, 2. sezonu büyük bir merakla ve daha da büyük bir heyecanla bekliyorum! :)
sizin listede adını görmediğinize içerledikleriniz kimler?

gerekli linkler: