DAKİKA DAKİKA 96. OSCAR ÖDÜL TÖRENİ

en iyi film, oppenheimer (kime göre? NE BELLİ?)

01:30'da başlayacağı duyurulan kırmızı halı yayını hala aktif değil. saatlerimiz 01:37'yi göstermekte. endişlenmeli miyim? kırmızı halı başlıyomuş gibi bi görüntüyle biz biraz daha oyalamaya karar verdiler, 01:50. oldu bu iş. haydi hayırlısı, 01:52, haydi disney, yüzümüzü kara çıakrma!

karnım nasıl aç nasıl aç neyse artık başa çıkacağız bi şekilde... (kuruyemiş)

kazananları öğrendikçe buraya tek tek buraya ekliyor olacağım:

ADAYLARI GÖRMEK İÇİN: BURAYA TIKLAMANIZ YETERLİ

FİLM OPPENHEIMER
YÖNETMEN CHRISTOPHER NOLAN OPPENHEIMER
ERKEK OYUNCU CILLIAN MURPHY OPPENHEIMER
KADIN OYUNCU EMMA STONE POOR THINGS
YARDIMCI ERKEK OYUNCU ROBERT DOWNEY JR.
YARDIMCI KADIN OYUNCU DA'VINE JOY RANDOLPH, THE HOLDOVERS
ÖZGÜN SENARYO ANATOMY OF A FALL
UYARLAMA SENARYO AMERICAN FICTION
KURGU OPPENHEIMER
GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ OPPENHEIMER
PRODÜKSİYON TASARIMI POOR THINGS
KOSTÜM TASARIMI POOR THINGS
ÖZGÜN MÜZİK OPPENHEIMER
ÖZGÜN ŞARKI WHAT WAS I MADE FOR, BARBIE, BILLIE EILISH & FINNEAS O'CONNELL
MAKYAJ & SAÇ TASARIMI POOR THINGS
SES THE ZONE OF INTEREST
GÖRSEL EFEKT GODZILLA MINUS ONE
ULUSLARARASI FİLM THE ZONE OF INTEREST
ANİMASYON THE BOY AND THE HERON
BELGESEL 20 DAYS IN MARIUPOL
KISA FİLM THE WONDERFUL STORY OF HENRY SUGAR
KISA ANİMASYON WAR IS OVER
KISA BELGESEL THE LAST REPAIR SHOP

krediler akmaya başladı sonunda kırmızı halı yayınında. törenin başlama saati geldi ve geçti çünkü aslında. korkuyorum.


başladık. jimmy kimmel'dan yine bir barbie çıkartması. törenin tanıtımını da yine bir barbie kısa filmiyle yapmışlardı hatırlarsınız.

ben kimmel'dan razıyım dedim kararımın da hala arkasındayım, sen de yüzümü kara çıkarma kimmel kardeşim.


margot robbie ve greta gerwig'in aday gösterilmemelerine getirdi konuyu. artık bi zorunluluk gibi oldu bu sanırım. ben barbie konusunun artık ve çoktan kapatılması gerektiği tarafındayım. yetmedi mi? ryan gosling'e, 'karılarımıza söylemeden kamp yapmaya gidelim senle' hadi dedi greta ve ryan'ı güzel insanlar oldukları ve dna'ları için kutladıktan sonra. oo, 'messi the dog gerard depardieu'dan sonra kusmuğunu yiyen ilk fransız aktör,' dedi. peki. the zone of interest ve anatomy of a fall amerikan izleyicisi için hayli ağır konuları işliyor olsa da sandra'nın memleketi almanya'da romantik komedi olarak tanımlanıyorlar dedi. çok da komik değil sanki ha...
törenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi sahneye çıkardı kimmel ve bütün alkışları topladı.

YARDIMCI KADIN OYUNCU ödülü kimin olacak öğrenmek üzereyiz. geçen senelerin kazananları sahnede lupita nyong'o'dan jamie lee curtis'e. jlc harika görünüyor. emily blunt'ın elbisesi yer çekimine başkaldırmış. lupita'ya bir şeyler oldu, jüri başkanı olduğu (!) berlinale'den beri bunu anlamaya çalışıyorum. zayıfladı bu net, ama çenesi de bi keskinleşti mesela, neyse. rita moreno america ferrera'yı övüyor, lupita da'vine joy randolph için konuştu. jlc jodie foster için, mary steenburgen emily blunt için, regina king danielle brooks için. ırk ırk ayırmışlar mı diyim ne diyim.


boşver bunları deniz'cim, kazanan the holdovers'daki rolüyle DA'VINE JOY RANDOLPH oldu. şaşırmayayak ve fakat sevinerek başladık. düşünsenize america'nın kazandığını! tövbe estafurullah! bu arada paul giamatti eşlik etti sahneye da'vine'a, çok centilmen ve tatlı görünüyordu.

annem su iç kahve içme kızım dedi bu akşam telefonda. söz dinliyim diyorum... (update: dinledim, tabii bu yine de şimdi yatıp uyuyabileceğim manasına gelmiyor)

en iyi film adaylarını tanıtacaklar gece boyunca, the holdovers'la başladık. kaybedenler üzülmesin, törenden ve hatta abbott elementary'nin yeni bölümünden sonra gümüş oscar'ları dağıtacağız dedi kimmel. bu müthiş esprinin daha önce yapılmamış olması inanılmaz.


furiosa'dan anya taylor-joy ve filmde takma bir burunla tanınmayacak halde rol alan chris hemsworth sahnedeler. KISA ANİMASYON ödülünü takdim edecekler. kazanan WAR IS OVER. filmin yaratıcılarından john lennon ve yok ono'nun oğulları sean ono lennon da sahnede. şubatta 91 yaşına basan annesinin doğum gününü ve ingiltere'de mart ayında kutlanan anneler gününü kutladı. 91?! wtf!
chris ve anya hala sahnedeler şimdi de ANİMASYON filminin hangisi olduğunu öğrenmek üzereyiz. bakalım bi spiderman sürprizi olacak mı? olmadı. THE BOY AND THE HERON.

yalnız bu reklam aralarının uzunluğunu ne yapacağız? reklam arasının ardından poor things tanıtımıyla geri döndük yayına. dinsey ingilizce altyazı olacağını duyurmuştu o da yok. reklamlar sırasında döneceği söylenen oscar içerikleri de dönmedi. üzdü.



melissa mccarthy ve octavia spencer sahnedeler. çok komik olduklarını söyleyemicem. ok, havaya girdiler. ÖZGÜN SENARYO ödülünün kime gideceğini öğrenmek üzereyiz. the holdovers'ın üzerinde kara bulutlar geziniyo, luca'nın yazarı simon stephenson frisco isimli oyununun birebir kopyası olduğunu söyledi filmin senaryosunun iki gün önce. pek takip edemedim bakalım nereye varacak.
ve kazanan ANATOMY OF A FALL ile JUSTINE TRIET ve hem hayat hem de yazar partneri ARTHUR HARARI. peki P.I.M.P'in filmdeki steel drum versiyonunun çalmasına ne demeli arkada! harika!

ve UYARLAMA SENARYO şimdi de: AMERICAN FICTION ile CORD JEFFERSON'ın oluyor ödül.

finneas ve billie eilish sahnedeler. oscar'a aday şarkılardan 'what was i made for'u söylüyorlar dönen bir sahnenin üzerinde. billie'nin saçları sonunda tek renk. pek bir edepli giyinmiş. daha önce no time to die'la oscar'ı almışlardı aynı kategoride bu abi kardeş. şahsi favorim 'i'm just ken' bu en iyi şarkı adayları arasında.

bu reklam araları uzadıkça anneme verdiğim kahve içmeme sözümü tutmakta zorlandığımı hissetmeye başlıyorum... diren deniz. (direndi)


catherine o'hara ve michael keaton sahnedeler. beetlejuice beetlejuice için aşırı heyecanlı olanlar olarak bi grup mu kursak? orijinal filmin oyuncuları keaton ve o'hara ve devam filminde de rol alıyorlar. eylül 2024'te vizyona girmesi bekleniyor. MAKYAJ VE SAÇ TASARIMI oscar'ını kazanan film POOR THINGS oluyor! şimdi de PRODÜKSİYON TASARIMI ve tabii ki! POOR THINGS!

bundan 50 sene önce oscar töreni sırasında robert opel'in sahneye çıplak olarak çıkmış olmasını yad etmek amaçlı john cena da çıplak olarak sahnede. 1974 yılında yaşanan robert op(p)el olayının törenin daha çok izlenmesi için danışıklı bir dövüş olmuş olabileceğinden de şüpheleniliyor.

KOSTÜM TASARIMI POOR THINGS. eğer HOLLY WADDINGTON kazanmasaydı oscar'ları dava edicektim.

killers of the flower moon tanıtımının ardından filmin aday şarkısının performansına geçildi ditekt olarak. wahzhazhe - a song for my people.

dwayne johnson ve bad bunny sahnedeler. ULUSLARARASI FİLM offf çok heyecanlandım birden... THE ZONE OF INTEREST ah sandra'm ağladı canım benim. bakalım ne diyorlar... gaza'ya dikkat çekildi fakat ateşkes çağrısı eksik kaldı kanımca.


ryan gosling ve emily blunt sahnedeler. bu barbenheimer rekabetine bir son verelim artık dediler. the fall guy'da birlikte rol alıyorlar. filmde bi dublörü canlandırıyor gosling. stunt coordinatorları selamladılar ve yine reklam. teallam.


ke huy quan, sam rockwell, tim robbins, christoph waltz ve mahershala ali sahnedeler. YARDIMCI ERKEK OYUNCU ödülünü kimin kazanacağını öğrenmek üzereyiz. artists for ceasefire pinlerini de takmışlar mahershala ve mark. ve (NE YAZIK Kİ) tabii ki kazanan ROBERT DOWNEY JR. 'berbat çocukluğuma ve akademiye teşekkür etmek istiyorum, aynen bu sırayla.' tebrikler...


arnold schwarzenegger ve danny devito sahnedeler ya şaka mı ağlarım :)) burda birlikte olmamızın sebebi ikimizin de bi noktada batman'i öldürmek istemiş olmamız dediler hahaha. GÖRSEL EFEKT hangi filmin oluyor öğreneceğiz şimdi... GODZILLA MINUS ONE şu filmi de izleyemedim bir türlü. godzilla oyuncaklarıyla gelmişler çok tatlılar hahahah! 

KURGU, OPPENHEIMER. Jennifer Lame. tebriks.

şimdi de jon batiste sahnede, american symphony için bestelediği şarkısını seslendiriyo sahnede piyanosunun başında. heyecanla ryan gosling'i bekleyenler olarak da bi grup kurmak istiyorum. (BEKLEDİĞİME AŞIRID EĞEN BİR PERFORMANS SERGİLEDİĞİ İÇİN ÇOK ÇOK KUTLUYORUM KENDİSİNİ! ŞURDAN BAKABİLİRSİNİZ: RYAN GOSLING, I'M JUST KEN)

orkestra i'm a barbie girl çalıyo hahahah!

america ferrera ve kate mckinnon sahnedeler. KISA BELGESEL ödülünü öğrenmek üzereyiz: THE LAST REPAIR SHOP, disney +'ta izleyebilirsiniz.
bakalım BELGESEL hangi filme gidiyor... 20 DAYS IN MARIUPOL. ukrayna tarihinin ilk oscar'ıymış. keşke bu filmi yapmak zorunda kalmasaydım diyor yönetmeni mystyslav chernov. 

sırada zendaya var ama daha da önemlisi ryan gosling var! ha gayret. saatlerimiz 04:10'u göstermekte.

the zone of interest tanıtımının ardından zendoş sahnede. hiç beğenmiyorum bu saçlarını. kıyafetini de bu defa. GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ... OPPENHEIMER. barbie ve oppenheimer arasındaymış gibi görünen savaş aslında poor things ve oppenheimer arasında yaşanıyor şu an.


ramy youssef ve issa rae sahnedeler. KISA FİLM, THE WONDERFUL STORY OF HENRY SUGAR. admin sevinçli. 

john mulaney sahnede. tabii ki muhteşem. oscar for best presenter goes to john mulaney. SES bu ödülün tek bir sahibi var, şaşırmayacağımızdan eminim. THE ZONE OF INTEREST. evet, şaşırmadık. 

ve sonunda... I'M JUST KEN... ryan gosling seyircilerin arasından çıkıyor barbie pembesi takımıyla. diğer ken'ler de sahnede hahahah. CAN YOU FEEL THE KENERGY? ve slash. o da tosun olmuş. mirofonu greta gerwig margot robbie america ferrera ve emma stone'a uzatıyor. ya sırf bu performans için bile oscar'ı almalı zaten!

ariana grande ve cynthia erivo sahnedeler. wicked'ı izlemek için aşırı olmasa da sabırsısız.yeşil ve pembe giymiş olmaları tesadüf değil. ÖZGÜN MÜZİK OPPENHEIMER LUDWIG GÖRANSSON. bu çocuk da culkin'lere benziyo bence baya. ÖZGÜN ŞARKI, BILLIE EILISH & FINNEAS O'CONNELL, 'WHAT WAS I MADE FOR'. BARBIE

in memoriam... şimdi biraz alan arkin'e sonra da andre braugher ve matthew perry'ye ağliyim. jane birkin'e de ağlarım. andrea boccelli sahnede, con te partiro söylüyo. aynı şarkıyı 148548748582 kere söylemezsen kimseyi memnun edemeyeceğini bilmek nasıl bi duygu acaba? çok da yabancı değil sanırım...


nicolas cage, brendan fraser, forest whitaker, matthew mcconaughey ve ben kingsley sahnedeler. ERKEK OYUNCU... CILLIAN MUPRHY, OPPENHEIMER. çok güzel konuştu. oppenheimer'ın dünyasında yaşıyoruz ama bu ödülü barışı getireceklere adıyorum dedi.

sıra YÖNETMENde. sahnede steven spielberg. steven bu gece çok aktif. kate mckinnon'la da bi şakalaştılar filan. CHRISTOPHER NOLAN, OPPENHEIMER.


michelle yeoh, sally field, jennifer lawrence, charlize theron ve jessica lange sahnedeler. KADIN OYUNCU... gecenin en zor seçimlerinden biri bu... EMMA STONE, POOR THINGS. çok şaşırdı gerçekten. beni inandırdı yani. çok tatlı. çok akıllı. şu listede kim kazansa çok mutlu olacaktım. gidiyim de ağliyim şimdi biraz.

al pacino sahnede. 96. oscar ödüllerinde en iyi film ödülünü kimin kazandığını öğrenmek üzereyiz. oppenheimer'ın ismini duyacağımıza ne kadar eminiz? çok.
FİLM 
OPPENHEIMER
13 adaylığından 7'sini kazandı oppenheimer. ne diyim. bravo.

şimdi uyumaya çalışacağım. pek çoklarımız oturduk bu gece birlikte sanki. memnun musunuz sonuçlardan? en çok neye şaşırdınız ya da şaşırdığınız bir şey oldu mu?peki en çok kimin ödülü almasına sevindiniz? bekliyorum yanıtlarınızı! iyi sabahlar, güzel haftalar! :)

d.