30. istanbul film festivali



en sevdiğim festival afişlerinden bir seçki. tamamını şuradan görüntüleyebilirsiniz.


festival bu sene, 2-17 nisan 2011 tarihleri arasında düzenleniyor.

içinden emek sineması geçmeyen bir istanbul film festivali fikrine pek yabancıyım, ama bu konuyu şimdilik bir kenara bırakıyorum.


sizleri
film gibi 30 yıl isimli blogla tanıştırmak şu anda amacım.

isterseniz kendi festival anınızı/fikrinizi paylaşabileceğiniz bu platformda, yazılan yazıları okuyucular değerlendiriyor ve en yüksek puanı alan yazar kişi festival organizasyonu tarafından ödüllendiriliyor.

tüm programının 9 mart çarşamba günü açıklanacağı festivalin bu sene ayrı bir coşkuyla geçeceğini düşünüyor ve sabırsızlanıyorum.

emek sineması yok demişken, listede var olan sinema salonları şöyle sıralanıyor: atlas, yeni rüya, beyoğlu, sinepop, nişantaşı city's avm, akbank sanat, kadıköy, pera müzesi salonu (odakule), salon (iksv- deniz palas).



tindersticks

'Claire Denis Fim Müzikleri 1996-2009/Tindersticks Konseri - Müzik ve Film'
festivalin açıklanan ilk etkinliklerinden biri de tindersticks konseri. fransız yönetmen claire denis ile sık sık birlikte çalışan ingiliz grup, 11 nisan 2011 akşamı fulya sanat merkezi'nde, claire denis'le işbirliklerinin 15. yılı dolayısıyla, beş adet denis filminden görseller eşliğinde filmlerin müziklerini icra edecekler. aynı vesileyle tüm dünya'yı dolaşakları turnenin prömiyerini de istanbul'da yapmış olacaklar.



claire denis ayrıca bu yılın festival jürisinde de bulunmakta ve 9-17 nisan tarihleri arasında istanbul'da olacak ve tindersticks ile birlikte çalıştıkları; nenette & boni, bir bela (trouble everyday), davetsiz (l'intrus), 35 tek rom (35 rhums), beyaz insan (white material- burada bahsetmiştik kendisinden) filmleri festivalin programında bulunmakta.

beklemedeyiz.