bu hafta vizyonda (23 eylül)



Link
bu hafta viyonda isimli mini köşemize biraz gecikmeli olarak geri dönüyoruz bugün itibariyle çok değerli izleyiciler. sezon hızlanıyor ve keyifli sinema günleri de başlıyor. estivallerin festivalleri kovaladığı şu günlerde başımızı nereye çevireceğimizi bilemez haldeyiz ayrıca.

bu haftanın en büyük girişi nuri bilge ceylan'a ait. geçen günlerde fragmanını paylaştığım Cannes fatihi bir zamanlar anadolu'da hiç de fena olmayan bir salon sayısına sahip, bu sayıyı önümüzdeki haftalarda da koruyabilmesini ümit ediyorum.

i don't know how she does it/mucizeyi kadınlar yaratır, klasik bir sjp filmi izlenimi uyandırıyor. keyifli fragmanı sonrasında filmi sinemaya gidip izlemeye değip değmeyeceğine ya da dvd'sini mi bekleyeceğinize siz karar vereceksiniz.

friends with benefits/arkadaştan öte, daha biraz önce ashton kutcher ile natalie portman'ın birlikte rol aldıkları pek sıradan no strings attached'ın bir başka versiyonu. kadro daha renkli tabii, justin timberlake'in müzik yerine aktörlük kariyerindeki hızlı ilerleyişi sürerken, black swan sonrası hollywood'un merkezine yerleşiveren mila kunis'in filmin başrollerinde. patricia clarkson, bryan greenberg (how to make it in america), jenna elfman (dharma and greg), richard jenkins ve woody harrelson gibi pek güçlü yan karakterler filmin kozları.




frigh night/korku gecesi neden çekildiğini anlamadığım bir film. en azından komik olmasını ümit ettiğim bu colin farrel filmi vizyonda en çok salon sayısıyla da büyük beklenti yarattığının işaretlerini veriyor.

killer elite ise adı ve posteriyle herşeyi anlatan filmlerden. türünün en iyi temsilcilerine sahip olduğu ise tartışılmaz. jason statham, robert de niro ve hatta clive owen!

iyi haftasonları sinemaseverler!