bu hafta vizyonda (30 eylül)

oh oh sevgili izleyiciler pek zengin bu cuma vizyonumuz.
her türden film var, bir woody allen'ımız bile var, daha ne isteyelim.


kuzey amerika'da geçen hafta vizyona girip tüm rakiplerini tahtlarından eden aslan kral'ın 3d versiyonu bu hafta bizim ülkemizde de gösterimde. benim 'vakti'nde izlediğim (yani sonradan video kaset ya da dvd'den değil de, sinema salonunda) ilk disney animasyonlarından biri olma özelliğini de taşıyan filmi anneannemin beni götürdüğü harbiyedeki as sinemasında (şimdi bentley otel var yerinde) izlemiş, tabii ki çok sevmiş ve etkilenmiştim. bu 3d versiyonunu elden geçmiş, temizlenmiş bir kopya olarak düşünebiliriz. yani animasyonu tekrar çekmiş oldukları filan yok. pixar'ın eli değmedi, öyle bir 3d değil bahsettiğimiz. ama mesela şimdi benim çocuğum olsa, hiç düşünmez bunun ticari bir hareket olduğunu ve soluğu sinemada alırdım.


haftanın bir animasyonu daha var, afacan ve kurbağa surat. danimarka yapımı filmdeki karakterler fena görünmese de bir pixar ya da dreamworks kayganlığı beklememek gerek tabii.
danca fragmana şuradan göz atabilirsiniz.


vizyona üç adet yerli film giriyor bu hafta. ilki eylül, geçen hafta adana altın koza film festivalinden en iyi yönetmen ve en iyi kadın oyuncu dahil olmak üzere dört ödülle dönen film.


bir diğeri kars öyküleri. kars belediyesinin düzenlediği kısa film yarışmasnda seçilen beş filmin bir araya gelmesiyle oluşan filmin yönetmenleri arasında sonbahar'ın yönetmeni özcan alper de bulunuyor. segmentler şöyle sıralanıyor.
özcan alper: moto guzzi
ülkü oktay: zilo
ahu öztürk: açık yara
zehra derya koç: kül
emre akay: küçük bir hakikat



cumanın üçüncü türk filmi ise korku türünde bir yapım olan mühürlü köşk. isminden konusuyla ilgili yeterli bilgiye sahip olduğumuz filmin yönetmeni serkant yaşar kutlubay.


vizyona giren bir diğer gerilim filmi de red state. daha önce burada bahsettiğim ve şeytanın ini olarak dilimize çevrilen filmin yönetmeni kevin smith.


dream house ise bir diğer korku gerilim yansıması bu haftanın. karizmatik oyuncu kadrosuyla ilgi çekeceğe benzeyen filmin konusu çok tanıdık.


komik ama woody allen'ın son filmi paris'te gece yarısı'ndan çok az bahsetmişim buralarda. oysaki dilime dolayalı çok oluyor. sonuç itibariyle ben bu pazar akşamı izleme şerefine erişeceğim için mutlu ve heyecanlıyım. size de aynını yapmanızı tavsiye ediyorum. konuyla ilgili le cool notlarıma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.