ve kazananlar


31. uluslarası istanbul film festivali ödülleri bu gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu çok değerli izleyiciler.


yalnız gezegen

nuri bilge ceylan, elçin yahşi, brillante mendoza, corneliu porumboiu'dan oluşan jürinin seçtiği, uluslarası yarışmayı kazanan film julia loktev'in yalnız gezegen/the loneliest planet adlı filmi oldu.


oslo, 31 ağustos

jüri özel ödülü benim de bugün izleyip pek beğenmiş olduğum (bu konu hakkında ayrıca konuşacağız) joachim trier'in yönettiği oslo, 31 ağustos'un oldu.


tepenin ard ile en iyi film ödülünü alan emin alper sahnede.

jüri başkanlığını murathan mungan'ın üstlendiği ulusal yarışmanın kazananı emin alper'ın tepenin ardı'sı oldu, film aynı zamanda en iyi senaryo ödülünü babamın sesi filmiyle paylaştı.
en iyi yönetmen ödülünü yeraltı ile zeki demirkubuz alırken, en iyi erkek oyuncu ödülü yine yeraltı ile engin günaydın'ın, en iyi kadın oyuncu ödülü ise şimdiki zaman filmindeki rolüyle sanem öge'nin oldu. bu yıl ilk defa verilen en iyi kurgu ödülü ise yine yeraltı ile demirkubuz'a gitti.



sanem öge, şimdiki zaman

sinemada insan hakları ödülü macar yönetmen bence fliegauf'un sadece rüzgar/just the wind isimli filminin olurken, mansiyon anca damian'ın cruliz-öteki tarafa yolculuk / crulic-the path to beyond'u ile italyan yönetmen emanuele crialese'nin memleket / terraferma'sı arasında paylaştırıldı.


yeraltı

radikal gazetesi okurlarının oylarıyla verilen halk ödülünün uluslarası bölümünü rodrigo garcia'nın albert nobbs'u, ulusal bölümünü ise zeki demirkubuz'un yeraltı filmi kazandılar.

vatana millete hayırlı uğurlu olsun diyor, izlemediklerimizi izlemek için sabırsızlanmaya devam ediyoruz!