sabah sabah: excuse me mr.counselor

danışacağım, danışacaksın, danışman
ridley scott'ın kadrosu sadece tanıdık yüzlerden oluşan the counselor/danışman'ı bana sıkça oliver stone'un hiç dayanamamış olduğum beter film savages'ını anımsattı. ki bu hiç iyi bir şey değil. bu sebeple yalnış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için 'anımsatmak' kelimesinin altını çizmek isterim.
cameron diaz'ın kendini bulduğu film olarak niteleyebileceğim danışman'ın başrolünde michael fassbender oynuyor. (gibi görünse de aslında diaz başrolde ama çaktırmayın) çaresiz ve açgözlü avukatımız burnunu kendini fazlasıyla aşan işlerin içine sokuyor ve nasibini de alıyor.
filmin yaşanan olayları dolaylı ve sakin anlatım şekli hoşuma gitti. yani aslında seyirciyi daha çok panik ve dehşet havasına sokabilecekken biraz mesafeli bir yaklaşım. kesinlikle şık bir seçim.
nereden ve kimin ağzından çıkacağı belli olmayan vecizeler ve hayat dersleriyle dolu ukala sohbetler ise o kadar fazla ve uzunlardı ki biraz komik göründüler.

biraz yaşlandı galiba penelope, ne dersiniz?
hayır javier bardem gay birini canlandırmıyor
'truth has no temperature' dedi.
javier'in ağzına lafını bir güzel soktu.
cam: so you're church lady ha?
pen: (with dreamy eyes and tone) yeah...
neyse sonra çıkarıyor o şapkayı,
hatta saçlarını bile topluyor bir noktada, merak etmeyin yani.
brad pitt'in fönlü saçlarına hala alışmakta güçlük çeksem de iyi bir oyuncu, yani çoktan öyle de, bu angelina jolie karakteriyle birlikte böyle bir power couple durumuna geçip dokunulmazlık kazandıklarından beri oyumu kaybetmişti. (ha bir de prodüktörü olduğu 12 years a slave'deki tek iyi beyaz rolünü kendisinin üstlenmesi de acun ılıcalı styla bir hareket)
the counselor'ın bahsini yıllar önce nicolas cage'li joaquin phoenix'li 8mm filminde duyduğum 'snuff' filmler konusunu gündeme getiriyor olmasına da şaşırdım. (filmdeki oyunculardan biri gerçek ölümün kamera önünde tadıldığı bu tarzın kahramanı olacak ama kim, söylemeyeceğim merak etmeyin)
danışman 29 kasım cuma günü vizyonda oalcak sevgili izleyiciler. haftasonunuza hareket katacak filmi izlemenizi tavsiye ediyorum.

fragmanı da izleyin: