berlin'den cannes'a


berlin'den bahsettikten sonra bir de cannes haberi patlatmak lazım diye hemen yetkilileri aradım, dedim n'oluyo sizin oralarda anlatın. dediler bu sene bir sürpriz yapalım, iki jüri başkanımız birden olsun, herkes bizden bahsetsin, dünyanın en prestijli film festivali olma şanımızı kimselere kaptırmayalım. wachowski'lere sorduk olmadı, dardenne'lere sorduk olmadı, en son farrelly kardeşlere kadar gittik hayır cevabını alınca e n'apalım biz de eski dostumuz coen'lerden rica ettik dediler...

şaka bölümü burada bitti, şimdi haberler:

ethan ve joel coen biraderler bu yıl cannes film festivali'nin jüri başkanı oldular. kısa ama öz açıklamalarında bundan dolayı nasıl mutlu ve gururlu olduklarını, üzerinde çalıştıkları film (hail caesar!) bittikten sonra daha uzun ve ayrıntılı bir açıklamayla geri döneceklerini söylüyorlar. 

bahsi geçen filmde george clooney, scarlett johansson, channing tatum, tilda swinton ve josh brolin oynuyorlar bu arada. ilk gösterim için akıllarında bir festival var mıdır dersiniz?
hah hah hah...

not: coen kardeşler bugüne dek sekiz kez aday oldukları altın palmiye'yi 1991'de barton fink, 1996'da fargo ile kazandılar. barton fink, fargo ve the man who wasn't there ile en iyi yönetmen ödülü üç defa joel'in oldu. 2013'te inside llewyn davis ile de jüri büyük ödülü'nü aldılar.