golden globes, canlı, ama başka türlü bir canlı


hiçbir kanalın yayınlamıyor oluşu golden globe'ları, canımı bir hayli sıkmıştı. stream etmeyi de hiç sevmem, gıcığım, güven vermez, neticede dün de aynı sıkıntılar yaşandı, kırmızı halının üstüne canım istedi yine de bir niyetlendim, bir link temin edeyim de izleyeyim dedim, ama yok, bu işin sonu virüstür dedim, cumba yatak dedim.

sabah kahvaltımı ettim, eşliğinde girls'ün yeni sezonunun ilk bölümünü izledim, banyomu yaptım, çok önemli bazı e-mailler attım, kahvemi demledim ve sonunda buradayım. normalde hiç adedim değildir, her şeyi bilgisayar ekranından izlemeye bayılırım, yakın olmayı sevdiğimden heralde izlediklerime, bu defa kuralları yıktım: televizyondan izliyorum.

evet, şov başlıyor. ve bir şey diyim mi, canlı izlediğimden daha heyecanlıyım şu an, sonuçları bilmiyorum, facebook, twitter hiçbirine bakmadım, instagram'ı mı açmadım! müthiş bir his.

kazanamayanların kimler olduğunu görmek için, 
başka bir değişle de adayların, buradan buyrun

sonra da şuraya tıklayın ve töreni benimle birlikte izliyormuş gibi hissedin ☞






tina siyah beyaz, amy mor. kırmızı halıda yaptıkları 50 kıyafet değiştireceğiz esprisi gerçek miydi acaba? (etti iki)




en iyi yardımcı erkek oyuncu adaylarıyla başlıyoruz, sahnede jennifer aniston ve olaya son anda dahil olmuş gibi yapan bir benedict cumberbatch var. kırmızı halıda ingiltere'den az önce geldiğini açıklamıştı, muhtemelen emin olamadılar yetişip yetişemeyeceğinden. cumberbacth biraz fazla parlıyor, ona iyi bir pudra önermemizin zamanı geldi. neyse, kazanan J.K. SIMMONS bu gerçekten, en çok hak edilmiş ödül, WHIPLASH ile tabii.
'he inspried me everyday to scream at this face' diyerek miles teller'a da teşekkür etti.
i love you jk simmons. şurada izleyebilirsiniz:





whooaa, fifty shades sahnede, dakota johnson ve jamie dornan, tv filmi ya da mini dizi en iyi yardımcı kadın oyuncu adaylarını sunuyorlar. dakota chanel elbisesiyle çok güzel, fakat bir an önce yeniden sarışın omalı! ve kazanan JOANNE FROGGATT, DOWNTON ABBEY. go ANNA BATES!




jlo ve jeremy renner sahnedeler. jennifer lopez tam bir jennifer lopez, ışıltılı pelerininini çekmiş gelmiş. en iyi mini dizi/tv filmi adaylarını sunuyorlar. enteresan bir dizilim, daha kazanan oyuncuları açıklamadan... kazanan: FARGO! büyük sürpriz. true detective'e ne oldu? şaşırmaktan kendimi alamıyorum. billy bob da sahnede. bence yapımcılar da çok şaşkın, bu kategoride td dışında bir kazanan olabileceğini kimse düşünmedi bence!

sahnedediler değişmedi, en iyi aktörün kim olduğunu ögreniyoruz şimdi de...
kazanan BILLY BOB THORNTON, matthew mcconaughey değil. anlamıyorum neler olup bittiğini! mm, senin zamanın geçti dediler herhalde!




sahnede naomi watts var, gece boyunca en iyi film adaylarını izleyecekmişiz. kendisinin de rol aldığı birdman'i tanıtıyor.
şimdi de insanların ayakta alkışlamaya karar verdikleri birisi var hollywood foreign press'ten pardon kaçırdım, je suis charlie dedi sanırım, ve paris'e sevgilerini yolladı, kabul madem.




sahnede sevgili colin firth var, gözlüklerini çıkarmış neyse ki... the imitation game'in tanıtımını yapıyor herhalde, 'bu filmde ben de oynamayı çok istedim, fakat cumberbatch'in doğmasını beklediklerini söyleyip beni reddettiler/ dedi, seni de çok seviyorum mister firth! cumber yerlere yattı tabii bunu duyunca!



sahnede bryan cranston ve kerry washington var, komedi dizisinde en iyi kadın oyuncu adaylarını sayıyorlar. kazanan: GINA RODRIGUEZ, JANE THE VIRGIN nedense şaşırmıyorum, bu diziyi bir pompalıyorlar. bu yıl başlayan komedi dizilerini hiçbirinden umduklarını bulamadıklarından olsa gerek... tabii ki tanrıya teşekkür ederek başlıyor rodriguez.

miss golden globe olmayı istemezdim. (en sağda)
en iyi komedi dizisinin hangisi olduğunu ögrenmek üzereyiz şimdi de... TRANSPARENT. kimi poh pohlamak istediklerini iyi biliyorlar. şaşırmıyorum. hatta seviniyiroum, çünkü diziyi ben de çok sevdim.




melissa mccarthy ve kendi diktiğini söylediği elbisesi sahnedeler. okuyamıyor ekrandakileri, tökezleyip duruyor. amacı en iyi komedi/müzikal filmi adaylarından, kendisinin de başrollerden birinde yer aldığı st. vincent'ı sunmak.

sienna miller ve vince vaughn sahnedeler şimdi de, en iyi müzik: izlandalı JOHANN JOHANNSSON, THE THEORY OF EVERTHING




prince ve bastonu sahnedeler, en iyi şarkı adaylarını sunuyor, aslında new girl aday olsaydı da onla ilgili bir şey için sahnede olsaydı prensimiz keşke. but of course diyor, fikir bildiriyor, kazanan: GLORY, SELMA, JOHN LEGEND


mad eyes diye ben buna derim, fıldır fıldır vallahi
katie holmes ve seth meyers sahnedeler. ve çok komikler. katie holmes bir konuda başarılı olunca nedense seviniyorum. neyse, bu ikilinin burada olma amacı tv filmi ya da mini dizide en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü, THE NORMAL HEART'taki rolüyle MATT BOMER'ın!




şimdi de clive owen sahnede, amacı the theory of eveything'i tanıtmak. kadifeleri çekmiş o da bu gece orada olan pek çok başka erkek gibi. clive owen acayip bi adam. anlaşıldı tamam.



ah canım, ricky gervais geldi. komedi/müzikal en iyi kadın oyuncu adaylarını sayıyor, kazanan: AMY ADAMS, BIG EYES

adams her sene aynı kıyafetle geliyor sanki törenlere




salma hayek'in yanında bile kısa kalabilen bir adam bulmayı başarmışlar: kevin hart. bu arada hayek çeyizinden çıkardığı yorganıyla gelmiş törene. miss golden globe greer grammar'ı tanıttılar, frasier'ın kız evladı. ama başka işleri de var, en iyi animasyon filminin hangisi olduğunu açıklamak: HOW TO TRAIN YOUR DRAGON, 2 jk simmons'ın kazanmasından sonra beni en çok sevindiren bu oluyor şimdilik. ejderhanı nasıl eğitirsin'in ilkini de ikincisini de hemen izleyin, inanılmaz bir görüntü, hareket, ve tabii ki hayal kalitesi!




kate hudson sahnede şimdi de, gecenin en güzel kadınlarından beyaz versace elbisesiyle. into the woods'u tanıtıyor.




jared leto sahnede, je suis charlie diyerek başlıyor konuşmasına geçen yılın en iyi yardımcı erkeği. en iyi yardımcı kadın oyuncu adayları, kazanan: PATRICIA ARQUETTE beni ağlatmayı ve kendi ağlamamayı başardı, brava.






bu kuzey koreli kadın esprisi yetti ve arttı bile tina, amy. ayrıca kıyafetlerinizi değiştirmediğiniz içın de üzgünüm. ama sonra keyfim yerine geliyor, çünkü kristen wiig ve bill hader sahnedeler. en iyi senaryo ödülünü sunuyorlar. çok tatlılar. kazanan, BIRDMAN


jack black sahnede, sanırım amacı da boyhood'u tanıtmak. (bu arada şimdi dışarda kar yağmaya başladı) (ama tutmaz) (sulu)


'to amazon, my new best friend...'
lily tomlin ve jane fonda sahnedeler, bu ikili şimdilerde netflix için grace & frankie isimli bir dizi çekiyorlar (mayıs ayını bekleyin), jane fonda 'yı beğenmenin haricinde, seviyorum da. neyse, amaçları komedi ya da müzikal dizide en iyi erkek oyuncu adaylarını açıklıyorlar, kazanan: JEFFREY TAMBOR, TRANSPARENT. tabii ki.


colin farrell ve lupita nyong'o sahnedeler, lupita mor kuş tüylü elbisesinin üzerine gözlüklerini takmaktan çekinmemiş. yabancı dilde en iyi film: LEVIATHAN. turist varken, ben bu ödüle pek bir anlam veremiyorum...




kate beckinsale ve adrien brody sahnedeler, mini dizi ya da televizyon filmi en iyi kadın oyuncu adaylarını sunuyorlar, kazanan: MAGGIE GYLLENHAAL, THE HONORABLE WOMAN. herkes benim kadar şaşkın mı? allison tolman kazansın çok istedim, ya da jessica lange... gyllenhaal çok güzel bir konuşma yaptı, televizyonda güçlü kadınların değil, 'normal' kadınların yılı olduğunu söyledi. buradaki herkes parasını oyunculuk yaparak kazanıyor olmasına karşın, sahnede aynı başarıyı gösteremiyorlr, gyllenhaal ne kadar rahattı öyle... etkilendim.




paul rudd ve adam levine sahnedeler, en iyi dizi, drama adaylarını açıklıyorlar. bu arada tina ve amy kıyafet değiştirmişler. kazanan: THE AFFAIR, herkes şaşkın. bu gece neler oluyor? ne oluyorsa oluyor da, ruth wilson o kıyafetle sahneye çıkmasaydı daha iyi olurdu... (bu arada wilson ve jake gyllenhaal bu aralar bir broadway şov olan constellations'da birlikte rol almaktalar, ve ben arlarındaki ilişkinin rol arkadaşlığını aşmış olduğunu düşünüyorum, hani ilk benden duymuş olun)


teşekkürler aykun.
catherine zeta jones sahnede, pride filmini tanıtıyor.


gözlükler ve peruk hemen çıkartılıyor kevin

katherine heigl ve david duchovny sahnedeler. heigl bu gece çocukluğundan beri ilk kez güzel (my father the hero, amerikan versiyonunu hatırlarsınız) drama dizisi, en iyi erkek oyuncu odülünü kazanan: KEVIN SPACEY, HOUSE OF CARDS



julianna margulies ve don cheadle sahnedeler, cecil b de mille ödülünü sunuyorlar, ödülü kazananı zaten biliyoruz, george clooney. komikler. 'fog' friend, of, george.

bu salondakilerin %80'i ödülü kazanmayacaklar, fact.
konuşmasını 'je suis charlie' diyerek bitirdiğini 
ve karısına çök romantik sözler söylediğini söylesem, spoiler vermiş olur muyum?



şimdi de owen wilson sahnede, the grand budapest hotel'i tanıtıyor. bu da hep tatlı.


harrison ford geldi şimdide, bakalım konuşabilecek mi, bu adamcağız çok zorlanıyor konuşurken. en iyi yönetmen kimmiş bakalım... RICHARD LINKLATER. neden böyle oluyor bimiyorum, ama BOYHOOD'la ilgili bir şeyler olunca ağlamaya başlıyorum. 



chris pratt ve karısı anna faris sahnedeler. drama dizisi, en iyi kadın oyuncu adaylarını açıklıyorlar, kazanan: RUTH WILSON, THE AFFAIR



geçen yılın kazananı (american hustle) amy adams, komedi/müzikal film, en iyi erkek oyuncu dalında kazananı açıklıyor: MICHAEL KEATON, BIRDMAN. michael keaton ağlıyor, tuhaf.

oprah winfrey sahnede, tabii ki selma'yı tanıtıyor.
onun hemen ardından da channing tatum, foxcatcher'ı.




robert downey jr. sahnede. komedi/müzikal dalında en iyi film'in hangisi olduğunu ögrenmek üzereyiz. şu an heyecanlı ve sinirlenmek üzereyim de aynı zamanda: THE GRAND BUDAPEST HOTEL. ama sinirlenmeme gerek kalmadı. ellerimi çırptım hatta onun yerine!




geçen yılın kazananı matthew mcconaughey sahnede, drama dalında en iyi kadın oyuncu, kazanan: JULIANNE MOORE, STILL ALICE.


'sadece üç haftadır evli olduğum karımla balayını kesmek zorunda kaldık
ona güneşlü bir hava vaat etmiştim, ama onu da göremedik' dedi redmayne, ödül işe yaramıştır tahminimce.
gwyneth paltrow sahnede, drama dalında en iyi erkek oyuncu adaylarını sayıyor. bakalım gyllenhaal'lar çifte ödüle kavuşacaklar mı bu gece?  hayır. kazanan: EDDIE REDMAYNE ve THE THEORY OF EVERYTHING



meryl streep sahnede, şu gözlükleri takmasa keşke, rahatına baksın tabii de... şimdi de en iyi film hangisiymiş onu ögrenmek üzereyiz: BOYHOOD! bu konuşan finansörleriymiş. ne iyi etmiş.


evet, şimdi bize heyecanla indipendent spirit awards ve adayları bu çarşamba günü açıklanacak oscar'ları beklemek düşer...