bu hafta vizyonda: 13 şubat 2015


bu hafta vizyona girip ortalığı alt üst eden, üzerine konuşacak başka bir şey bırakmayan bir filmimiz var. ufak bir film... şaka şaka!
grinin elli tonu'ndan bahsediyorum.
gerçekten merak ediyordum.
sonunda bu sabah izledim basın gösteriminde.
geçenlerde de belirttiğim gibi...



evet.
bunları biliyor muydunuz?
#grininellitonu

- üç kitabın üçünü de bir çırpıda okumuş daha sonra da bir arkadaşıma hediye etmiştim.

- üç kitabın üç filme bölüneceğini bugün film pat diye orta yerinde bitiverince anladım/hatırladım, şoklardan şok beğendim. ne kadar şapşal olduğum konusunda düşündüm bir süre...

- jamie dornan ve dakota johnson arasındaki kimyanın tutmadığını düşündürtmüştü bugüne dek yayınlanan fragmanların tümü, katıldıkları söyleşiler vs. hepsi yalan. oyunun bir parçası'ymış bence. çünkü kimya orada. ortalarındaki üçüncü bir şahıs gibi her yerde.

- film müstehcen ve pornografik arasındaki ince çizgide çok iyi dengede duruyor. kitabın okuyucusunun beklentilerini karşılıyor, gösterip vermemezlik etmiyor, ama çirkinleşmiyor da. bunun için yönetmen sam taylor johnson'ı özellikle kutlamak isterim. sonuçta söz konusu kitap filmle çevrilirken ekrandaki kimyadan da önemli bir noktaydı bu.

- mekanlar, karakterler, gardırop, saç, makyaj ve oyuncular (ın gördüğümüz kadarı, ilk ayrılığa kadar uzanıyor film) uyumlu. en çok merak ettiğim karakterlerin başında ise mrs. robinson var. sharon stone?

- şuradan berlin prömiyerinden fotoğrafları görebilirsiniz filmin (şuradan dediğim facebook sayfam ayol, hah hah) evet filmin dünya prömiyeri bu sene onlarca sebepten gidemediğim berlin'de yapıldı.

- filmin başlangıcında çalan 'i put a spell on you' uyarlaması annie lennox'a ait, lennox parçayı geçtiğimiz hafta hozier'le birlikte grammy'lerde ardından da ellen'da seslendirinde. bayağı iyi bir yorum.

- sam taylor johnson aaron johnson'la evli. evet anna karenina'nınkont vronsky'si hani. aaron taylor-johnson desem daha doğru. atilla sözüm sana, tokgöz'ü katmaya ne dersin araya? bak kafiyeli de oldu...

-dakota johnson'ın ise bu ikisiyle hiçbir akrabalığı yok, onun akrabalığı annesi melanie griffiths ve babası mr. miami vice don johnson'la. daha ne olsun. ha bir de anneannesi var, tippi hedren, o da birds/kuşlar isimli minik filmden hatırlayabileceğiniz bir aktris...





bu hafta bir de still alice/unutma beni giriyor vizyona. alzheimer olduğunu öğrenen bir dil bilimcisinin durumu kabulleniş hikayesi. oscar'ı alacak gibi görünen julianne moore'un yanı sıra kristen stewart ve alec baldwin de var filmde. izlemeyi isiyorum, ama istemiyorum da. canım sıkılacak gibi, bol bol ağlayacağım gibi geliyor...

bu hafta vizyona ayrıca; katran; kod adı K.O.Z: maskeler düşüyor; netekim karakolu, seni seviyorum rio ve yav he he giriyor.