#filmekimi15: denizin mini seçkisi



dün, nasıl becerdim inanın bilmiyorum, çünkü evin içinde mutfak haricinde neredeyse tek eşya barındırdığımız, dolayısıyla tüm eşyaların durduğu odanın tamamını salona taşımak da dahil olmak üzere pek çok işi aynı anda yaptığımız bir gündü, derginin (instyle) baskıdan önceki son günleri olduğunu, önümüzün bayram olduğunu, geçen hafta bir dergicinin başına gelebilecek tüm aksiliklerin harfiyen başımıza geldiğini de ayrıca eklemek isterim, neyse, yine de filmekimi'ne birkaç bilet almayı başardım.

bu noktada bana geçen yıl da lale kartını kullanma hakkı tanıyan sevgili esra'ya teşekkürlerimi iletmeyi borç bilirim.

cumartesi de pazartesi de çalışacak zavallı bir dergici olarak bilet kuyruğuna girmek gibi bir şansım tabii ki yoktu. bu vesileyle lale kart artık üzerine yatırım yapmam gereken bir şey olarak listenin başında duruyor. tabii sonra her festival dönemine kadar bu not aklımdan çıkıp gidiveriyor.

lafı daha fazla uzatmadan izleyeceğim beş filmin hangileri olduğunu açıklamak isterim.





carol, 8 ekim 21:30 atlas
the lobster, 5 ekim 19:00 feriye
mistress america, 3 ekim 16:00 atlas
louder than bombs, 4 ekim 21:30 beyoğlu
mustang, 2 ekim 21:30 atlas

youth, chronic ve me and earl and the dying girl de ilk izlemek istediklerim arasındaydı fakat biletix'i aramaya ayırabildiğim kısacık zaman diliminden ancak bu kadar film çıkabildi. ha bir de 9-12 ekim şehri terk ediyor olacağım, yani en azından şimdilik böyle görünüyor, e bu da o günler film izleyemeyeceğim anlamına geliyor, ama mesela belki de wes anderson'ın fondazione prada için tasarladığı bar luce'de olurum... kimbilir?

öpçük!