yeni dizi alarmı: 9-1-1



ryan murphy (american horror story-american crime story-glee) yeni bir dizi yapmış adı 911 ve başrollerinde connie britton, peter krause ve angela bassett oynuyorlar.

ve evet tahmin edeceğiniz gibi 911 operatörü (britton) bir kadın, polis bir kadın (bassett) ve itfaiye ekiplerinin (krause ve diğerleri) profesyonel ve sosyal hayatlarında yaşanılanları konu alıyor.



işin içinde ryan murphy olunca (bir de partneri brad falchuk var ki o da yakın zamanda gwyneth paltrow'la nişanlanmasıyla adı daha sık telaffuz edilir olmuştu) mesele grey's anatomy'den six feet under'a doğru bir yere gidiyor haliyle. bassett'ın kızının hastane odasının ışıklandırması tüyler ürperticiydi mesela, hastanedeki koridor sahnesi de zira, bkz. american horror story freak show. biraz spoiler olacak belki ama her kurtarma operasyonu mutlu sonla bitmiyor mesela. özellikle ikinci bölümde yaşanan lunapark faciası bana final destination serisini bile anımsattı bırakın six feet under'ı... bu dünyadaki en sevdiğim dizilerden olan six feet under'la en yakın benzerlikleri de her bölümün yeni bir 'kaza'yla açılması. ha biraz da nathaniel fisher yani krause tabii (bir zamanlar bir asuman krause vardı n'oldu ona?).



dizinin benim dikkatimi çekmesinin sebebi ise ikinci sezonunun onayını daha yalnızca dört bölümü yayınlanmışken almış oluşu. yani önümüzde uzun bir yol var ve ben her hafta yeni bölümünü heyecanla bekleyeceklerim arasına bir tanesini daha eklemiş olduğum için sevinçliyim ne yalan söyliyim.