netflix'te izleyebileceğiniz en iyi filmler *


* GÜNCELLENDİ

bugün günlerden 5 temmuz 2020 ve aşağıda bahsi geçen filmlerin hepsini netflix'te bulmanız an itibariyle mümkün. türüne göre ayıklamaya çalıştım, araya çok sevdiğim bir de seri filmleri ekledim. film değil de dizi arayışındayım diyenleri birkaç ay önce yapmış olduğum şu listeyi incelemeye davet ediyorum. tık tık.
hadi o zaman iyi seyirler bitanems. 
(listeye eklemeler yapacak olursam sizi haberdar ederim güncellemelerimden.)

*ALWAYS A GOOD IDEA eski olup eskimeyenler

fire saga
EĞLENCELİ FİLMLER
EUROVISION SONG CONTEST THE STORY OF FIRE SAGA bunu dün izledim ve izlerken çok mutlu oldum. aile boyu bir komedi. naifsi. zaten will ferrell var yani ne biliyim daha fazla söze gerek yok gibisinden. bir de dan stevens çok iyi.
ELTİLERİN SAVAŞI bunu annemler sinemada izlemiş, ben göndermiştim zaten hatta ama unutmuşum sanki izlemediler gibi kalmış aklımda, ne güzel diyodum netflix’e gelince izlerler, ama kısmet değilmiş. bizim için de gülün.
CİNAYET SÜSÜ bunu benim dışımda herkes izlemiş evde, resmen yarı yolda bırakıldım. ama sanırım annemler de ikinci kez izleyemeye meyilli, durun bakalım.
ÖLÜMLÜ DÜNYA of bu ne güzeldi! şu pandemiler bitsin de devamını izleyelim!
LOVEBIRDS ve THE WRONG MISSY’yi de buraya bırakıyorum aşırı uyduruk ve kada yormadan bir şeyler izlemek isteyenler için. ama gerçekten beklentinizi sıfırlayarak izlemeniz gerekiyor.
MEAN GIRLS*
THE BIG LEBOWSKI*
JULIE and JULIA*
CATCH ME IF YOU CAN*

AKSİYONLU MACERA (güncellemeyle gelen bir kategorimiz)
THE ADVENTURES OF TINTIN bunu nasıl unutmuşum anlamadım, en çok izlediğim filmlerden biri herhalde. atilla da ben de çok seviyoruz ara ara canımız çeker izleriz, geçen gün annemlere izletme bahanesini kullanarak yeniden izledik, iki yeni hayran daha kazandı tenten'ciğimiz.
CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY bu johnny depp'li versiyon, ama neden olmasın. roald dahl'ın bu muhteşem klasiği benim çocukluğum, kitap okuma alışkanlığım gibi açılardan çok mühimdir, filme de bir şekilde okeyim. depp'in dişlerine ise değilim.
A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS of yani. bunun nasıl devamı gelmedi hiç anlamamışımdır. çok severim. karanlık tabii bir hayli, yerini bulamadı herhalde. neil patrick harris'li netflix dizisine ise hiç kanım ısınmadı ne yazık ki.
SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN ikinci film çok saçmalamış olsa da (kristen stewart ve filmin yönetmeni arasında yaşanan yasak aşkı kim unutabilir, adam boşandı, kristen robert pattinson'dn ayrıldı, baya çalkalamıştı ortalığı o dönem) charlize theron'ı kötü rolde izlemek, kristen'i akiyonlu... bayağı iyiydi bence. o süt banyosu sahnesi? devam ettiremediler ne o estetiği ne de gizemi.
JUMANJI gerçek bir klasik, robin williams'a selam, yeni versiyonları da seviyorum ben, daha önce de itiraf etmişliğim var üzerime gelmeyin.
THE MEG ya işte ben nerde bi köpekbalığı filmi var hemen izliyorum. bunu da parasıyla sinemada izlemiş olduğumun altını çizeyim. 
HANCOCK bu anti-kahraman süper kahraman da bayağı eğlenceliydi, will smith'i sevmeye karar verdiren film olarak geçsin tarihimize. 
WONDER WOMAN valla ben bunu da beğendim, gal gadot'u sevmiyorum pek, ama film güzeldi, hikaye anlatmaya üşenmiyordu, yenisini de merakla bekliyorum, 80'lerde geçecek, bakalım neler olacak göreceğiz ya da görebilecek miyiz, ya da en azından ne zaman, bir daha sinemaya ne zaman gideceğiz mesela...
I AM LEGEND yine çok sevdiğim bir will smith filmi. sonunda hafif saçmalar, bir de biliyorsunuz alternatif son olayı var... 
DEEP IMPACT bunu da çok severim, ağlarım filan yani tea leoni'yle babası kavuşup sonra da dalgaların altında kalıp öldüklerinde. spoiler alert. 
MINORITY REPORT karantina günlerimizde bunun da bi üstünden geçtik tekrar, en favorilerimden olduğunu söyleyemeyeceğim, ama bi tom cruise ahengi var.
CAST AWAY karlı bir bologna gecesi rastladım size! en sonundaki o balina sahnesi, hani uyandırır ya tom hanks'i ah canım. hikayecilik kazanacak.
TOTAL RECALL çok severim. colin farrell'lı yeni versiyonunu da severim.
SALT james mcavoy var bi kere. angelina da fena değildi bu casus filminde.
FLIGHT 
THE DA VINCI CODE
WATCHMEN


İZLEMEDİM AMA İZLİCEM’LER
TIGERTAIL ben bunu izlemedim henüz, izleme listemde.
DESPERADOS’u da izleyeceğim New Girl sevgim ve saygımdan dolayı ama çok iyi olacağına inanmıyorum.
DA 5 BLOODS da henüz izlemediğim ama izleme listemdeki yerini koruyanlardan. spike lee filmi.
BLINDSPOTTING eğlenceli ama oldukça da düşündürücü bir yandan. ben de tam izlemedim izleyeceğim.
superbad
APATOWIAN 
judd apatow komedisi severlere bu filmlerin hepppsi netflix’te. canınız sıkkınsa direkt oturun bunların başına ve gerisini düşünmeyin oh!
40 YEAR OLD VIRGIN
KNOCKED UP
THIS IS 40
SUPERBAD
STEP BROTHERS
HORRIBLE BOSSES
FORGETTING SARAH MARSHALL
CRAZY STUPID LOVE
ANCHORMAN
ZOMBIELAND
+
GET HIM TO THE GREEK forgetting sarah marshall'ın russell brand karakteri üzerinden bir spin off'u bu film ve ben yeni izledim ve size de mutlaka tavsiye ediyorum! inanılmaz bir yıldız geçidi. herkesler var, çok da eğlenceli.
always be my maybe
ROMANTİKLİ
ALWAYS BE MY MAYBE & SET IT UP son yıllarda çıkan en iyi netflix orijinalleri. bunların yanına biraz daha teenager filmler olan THE KISSING BOOTH (ikincisi 24 temmuz’da geliyor) ve TO ALL THE BOYS I’VE LOVED BEFORE (ve devam filmi olan PS: I STILL LOVE YOU) da eklenebilir. ben şahsen SIERRA BURGESS IS A LOSER’ı da beğenmiştim. bir de aralarında en yakın tarihli izlediğim THE HALF OF IT'i. ALL THE BRIGHT PLACES gereksiz drama içeriyordu o yüzden onu çok da önermiyorum. elle fanning hayranıysanız ki hayal kırıklığına uğratmayan bir oyunculuk sergiliyor burda da, izleyebilirsiniz elbette.
MY BEST FRIENDS WEDDING*
ABOUT A BOY* bebek nicholas hoult’u görüp, “ay bu çocuk o çocuk muuuu?!” demek için izlenebilir
AS GOOD AS IT GETS*
50 FIRST DATES*
MAMMA MIA*
THE BREAKFAST CLUB* yani romantizmin başrolde olmadığı ama içinde kırıntılarını da olsa mutlaka bulacağınız bir filmimiz. gerçek bir klasik. bunu izleyen FERRIS BUELLER’S DAY OFF da izlemelidir bu bir kuraldır. sonra da DIRTY DANCING çünkü jennifer grey.
THE NOTEBOOK* yani ben hep ağlıyorum herhalde yalnız değilim. yıllar olmuştur izlemyeli, ama yok kandıramazsınız, izlemem.
SEX AND THE CITY ikincisi değil de ilkini mutlaka. hızını alamayan ikinciyi de izler ama üzülür. sorumlusu değilim.
the bourne identity
SERİ BİR MESELE
OCEANS EIGHT bunu koydum ama serinin hepsi var, baştan bile izlenir istense neden olmasın yani? ha bir de seri yapasınız varsa illa o zaman THE GODFATHER olayına da girebilirsiniz. ya da mesela martin scorsese + leo di caprio’culuk diyerek THE DEPARTED üzeri GANGS OF NEW YORK yapabilirsiniz. THE IRISHMAN izleyip izlememek de yine size kalmış bu ikisinin üzerine. sericilik kazanacak diyenler BACK TO THE FUTURE olayına da girebilir mesela, benim hep ağzımı sulandıranlardandır. INDIANA JONES tabii ki ve her zaman. MISSION IMPOSSIBLE serisinin hepsi yok ama olduğu kadarıyla,  aralarındaki favorimse son film FALLOUT çok iyiydi. aynı şekilde BOURNE’lar. ben bu pandemi sürecinde hepsini baştan izledim ve hayran ötesiyim bir kez daha. aşırı iyi bir denge, askiyon dram zeka. uzun zamandır izlemediyseniz mutlaka bakın derim. LORD OF THE RINGS ve HARRY POTTER’ı söylememe bile gerek yok, değil mi? jk rowling bacımı silsek de talihsiz açıklamaları ertesi, filmlerden vazgeçmeme olanak yok! üzerine bir de FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM patlattınız mı değmeyin keyfinize! ben sadece ilk filmi sevsem de bunun bir üçleme (hatta yakın zamanda dörtleme) olacağını kabulenmem gerekiyor, neden mi bahsediyorum: THE MATRIX ebette. nolan’ın BATMAN’lerinden de bir seri yapabilirsiniz kendinize netflix’te üç film de mevcut. ben ilk filmi çok severim, THE HUNGER GAMES de seriseverleri tatmin edebilir. bir de son film miydi bir önceki mi, siyah bi sıvının yayıldığı sahne vardır. onu da severim. bu saçma şeyi de belirtmeden geçmeyeyim. zift mi o allasen? yönetmen serisine sıcak bakanlarınıza tarantino’ları elden geçirmelerini öneririm: PULP FICTION, INGLORIOUS BASTERDS, DJANGO UNCHAINED ve THE HATEFUL EIGHT netflix’te bulabilecekleriniz. bir de ben THE MUMMY’leri severim, just sayin...

lucy
AKSİYONLU
LUCY kaç kere izledim ben acaba lucy’yi, saymaya çekineceğim kadar. bi iyi gelsin bi mutlu etsin o film beni! fransız polis şimdi ramy’nin babası bu arada. adamı kelleştirmişler bi de, ismi amr waked.
LIMITLESS lucy üzeri iyi gider. 
EDGE OF TOMORROW bu da yılların eskitemediklerinden benim nezdimde. bayılırım.
WORLD WAR Z daha iyi zombi hareketi gelmedi. o birbiri üzerine yığılmalı hızlı hızlı akışkan. sırf o ve müzikleri için bile izlenir. ikinci film iptal oldu bu arada bekliyorduysanız, oyaladılar oyaladılar bizi. gerçi şimdi pandemi filan bu felaket hissni körükledi, belki fikir değiştirirler...
READY PLAYER ONE bu da fena değildi ama mesela tekrar izlemem.
MAD MAX FURY ROAD yani bu çok iyiydi bence. izlediğim e iyi ilk yarılardandı. tom hardy charlize theron arasının bozuk olması filan gölge düşürdü gibi oldu ama kulak asmamak lazım. ben hatta o gazla ilk filmi izleyeyim dedim mel gibson’lı ay hiç olmadı.
SAN ANDREAS bunu buraya beni takipten çıkarmanızı göze alarak koyuyorum. the rock’a karşı bir soft spot’ım var, bu saçma felaket filmlerine de öyle. napabilirim?
KONG SKULL ISLAND bunu da ben defalarcasssss!
GODZILLA 1998 & 2014 ikisinin de gideri var. 
LIFE uzaylı gerilim, severim :D şaşırtmacalıydı bu da.

uncut gems
DRAMLI
UNCUT GEMS izlemesi kolay bir film değil. ama doğru bir anınızda karşısına geçmeyi başarırsanız çok mutlu edecek sizi. 
THE FUNDAMENTALS OF CARING dramlı ama mutluluklu da bir filmdi. daha netflix’imiz bile yoktu sanırım izlediğimizde. paul rudd, selena gomez ve submarine filmiyle hayatımıza giren craig roberts oynuyorlar idi.
THE SHAWSHANK REDEMPTION yani tabii ki her zaman bi de madem bunu izlediniz hadi bi de THE GREEN MILE izleyin hızınızı alamayıp.
ZODIAC ne zaman izlesem, ‘ay bu ne iyi filmdi ya,’ dedirtiyor. üzerine MINDHUNTER ya da ne bileyim MANHUNT: UNABOMBER filan izlersiniz ama bu bir film önerisi postu olduğu için bakın onları boldlamıyorum, akıl karıştırmasın.
GONE GIRL iyi polisiye, merak ve biraz da gerilim arayanlar bunu da defalarca izleyebilir mesela. ay ne konuşmuştuk üzerine ilk çıktığında…. bi hayal kırıklığı hatırlıyorum ama epik bir film, oradan oraya salınırken sizi de pençesine alıveriyor hızla. 
MARRIAGE STORY ve THE MEYEROWITZ STORIES ve PRIVATE LIFE iyi dram akıllı diyaloglar ve the coolest people in hollywood.
TRAINSPOTTING ortalamaya vurduğunuzda benim yılda bir filan izlediğim bir filmdir. izlemezseniz de spotify’dan soundtrack’ini açın da keyfiniz yerine gelsin.
INTERSTELLAR buna da hep çok ağlıyorum o yüzden bir süredir izlemedim. ama yakındır yani.
V FOR VENDETTA ay biz bu filmi izlemek için ne çaba harcamıştık o zamanlar henüz sevgilim olan atillayla ay! elimizde kötü bi kopyası vardı hep aynı yerde takıliyodu ama biz yılmıyorduk ama yine de başaramıyorduk, neyse sonunda oldurmuştuk bir şekilde ve ardından da el clasico.
THE SOCIAL NETWORK çok bayılırım. hatta ev halkını bunu da yeniden izlemeye ikna etmiş olabilirim.
MARIE ANTOINETTE pembe converse’li kraliçem kirsten’im sofia’m ve tabii ki ilk oyunculuk denemelerinden biriyl jamie dornan’ım.
THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON epiksi bir hayvan.
REVOLUTIONARY ROAD can sıkar ama sıktığı cana değer. michael shannon’la da tanışma filmimiz. yeri ayrıdır o yüzden. ama asıl tabii kate winslet ve leonardo dicaprio yeniden buluşması.
BLUE VALENTINE bunu da mesela bir daha izleyesim hiç gelmedi.
+
GRAVITY hani olmazsa olmaz bir film mi hayır ama uzay boşluğunda ve tek başına bir sandra bullockla geçmesi itibariyle fena sayılmaz. ayrıca alfonso cuaron.


ANNIHILATION ben bu alex garland filmini hiç sevmedim, ama haksızlık etmiş olabilirim diye düşündüğümden ve güzel şeyler vaat ettiğinden buraya bırakıyorum.
the conjuring
KORKULU 
netflix’in korku listesi baya zayıf. beni hep hayal kırıklığına uğratır bu. mesela the conjuring’in bile tüm serisi yok, insidious desen yalnızca 3. film var, tatmin etmiyor hiç.
THE CONJURING en.
LIGHTS OUT bakın bu da çok iyiydi, şaşırttıydı. beklenti düşük olunca böyle oluyo.
SEVEN’ı korkudan sayabilir miyiz?
DRACULA bu aslında dram bence. ama içinden vampir geçtiği için bu listede yer alıyor.
THE SHINING
PSYCHO
A QUIET PLACE ikinciyi hala izleyemedik ya kahrol covid!
IT yaaaaani!
ELI bu şaşırtmıştı. izleyin konuşalım sonra, demedi demiceksiniz.
ANNABELLE CREATION bunu sırf the conjuring serisine saygımdan koyuyorum yoksa en sevdiklerimden değil.
CHRISTINE klasik bir stephen king uyarlaması bu da. ben gençliğimde izleyip gerilmiştim çokça.
PARANORMAL ACTIVITY ben bunun ilkini pandemi başlamadan hemen önce izledim ve altıma ettim, daha doğrusu edemedim temizlikle uğraşamayacağım için ama tuvalete de gidemedim. zor bi geceydi. ikinciyi izlemeye henüz cesaret edemedim ama yakında onu da aradan çıkaracağız her şeye rağmen.
THE NINTH GATE bu da aslında korkudan çok gerilim, aa johnny depp’i her zamankinden farklı bir rolde izlemek güzel.
+
PRIEST çok heyecanlandırmıştı bu fragmanından ama kendisi biraz fos çıktı. yine de tavanda yürüyen yaşlı kadın ya da başlı başına paul bettany gibi çok güzel özelliklere sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii bu.

+yepyeni bir liste daha:
STUDIO GHIBLI VE ANİMELER
KIKI’S DELIVERY SERVICE yeni izledim çok mutlu etti.
favorilerim ise değişmiyor: MY NEIGHBOR TOTORO, SPIRITED AWAY, PONYO ve HOWL’S MOVING CASTLE. ayrıca: WHISPER OF THE HEART, CASTLE IN THE SKY, PORCO ROSSO, THE WIND RISES, ARRIETTY, POM POKO, OCEAN WAVES, FROM UP ON POPPY HILL, A WHISPER AWAY, WHEN MARNIE WAS HERE ve PRINCESS MONOKONE (bu gruptan ilk izleyeceğim bu olacak, izlemedim nedense bugüne dek). TALES FROM THE EARTHSEA de ilk fırsatta izlemek istediklerimden, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz ursula k le guin’in aynı adlı romanının ghibli’nin kurucu ortağının oğlu goro miyazaki’nin ilk yönetmenlik denemesiymiş. 

ayrıca animasyon kategorisinden atlanmaması gereken: 
DESPICABLE ME
RANGO
HOTEL TRANSILVANIA
MADACASGAR
KUNG FU PANDA
SHREK