eylül 2020


bu eylül güzel bir eylül olacak bitanems.

beklentimiz çok düşüktü mecburen, malum hiçbir şey çekemediler setler kapandı filan ama birikenler sayesinde sürekli izlenecek yeni bir şeyler, yolu gözlenecek güzel diziler, filmler ekleyebiliyoruz listemize.

şimdi amacım size hiçbirini kaçırmamanızı sağlayacak ajandamsı bir post hazırlamak, çünkü eylül resmen öyle bomba bir şekilde geliyor:

4 eylül 2020

the boys, amazon: dizinin ikinci sezonu binge edilebilir şekilde cillop gibi düşecek kucağımıza 4 eylül günü. amazon biraz pahalı, ama film seçkisi filan fena değil, zaten netflix'iniz, zaten blutv'niz varsa, bunu da edinebilirsiniz yani. ben kurallara uymak adına tutuyorum öyle söyliyim ama, yani bir hulu'muz olduğu an satarım.

(film) her şeyi bitirmeyi düşünüyorum/i'm thinking of ending things, charlie kaufman'ın filmi sadece eylül ayının değil yılın en heyecanla beklediğim filmlerinden! daha önce bahsettik, onunla ilgili detaylı bilgi için bu cümlenin üzerine tıklamanız yeterli.

away, hilary swank'in yeni dizisi netflix'te yayınlanacak. her şeyi arkasında bırakıp kendini uzaya (mars) atan bir astronot kadının hikayesine çok heyecanlandığımı söyleyemeyeceğim. swank hanım nedense beni yakalayamadı son yıllarda, bu dizisiyle çıkış yapabilecek mi göreceğiz, ama en son rol aldığı o netflix filmi i am mother'dan sonra daha az bilim kurgu bir şeyle çıkageleydi iyiydi...

10 eylül

atiye, ben şahsen izleyeceğim. bayıldığımdan değil ama ilk sezonu izlemiş olduğum için. hani ayıp olmasın diye sanki. neyin ayıbıysa hahahah bazen çok salak olabiliyorum gerçekten.

(film) unpregnant, euphoria'yla tanıdığımız barbie ferreira'nın başrollerden birinde oynadığı hbo max filmi unpregnant radarımda!

11 eylül

the duchess, bu netflix dizisinin yaratıcısı ingiliz komedyen katherine ryan. şu ana dek tanımıyordum, şimdi biraz bakınıyorum ve ümit vaat eden bir yalnız anne komedisi. 

14 eylül

we are who we are, luca guadagnino & hbo. i rest my case.

the third day, bu hbo karabasanında, karabasan diyorum çünkü fragman bende o hissi uyandırdı, böyle bir wayward pines'ımsı bir girenin bir daha çıkamadığı tuhaf diyarlar. jude law, katherine waterston, emily watson kadronun demirbaşları. mini dizi.

16 eylül

criminal, bol oturup konuşmalı, oyunculuk kasmalı bu netflix dizisinin ikinci sezonu için ben çok heyecanlı değilim açıkçası

(film) the devil all the time, tom holland'dan (spider-man) robert pattinson'a bol yıldızlı film tam bir drama. şurda konuyla ilgili detaylı bilgi vermiştim bakınız okuyunuz fragmanı izleyiniz...

18 eylül

ratched, bu listenin en heyecan verici başlıklarından biri kesinlikle bu! ryan murphy ve sarah paulson, ryan murphy ve jessica lange'den sonra başımıza gelen en iyi şey! one flew over the cuckoo's nest'in pislik hemşiresi ratched'ın başlangıç hikayesini izleyeceğiz, detayları şurda bulabilirsiniz bitanems tık tık...

pen15, bu ayın bir diğer yıldızı, kalbimin kazananı canım kızlar da 18'inde geri dönüyorlar ikinci sezonlarıyla. şurda inceleyebilirsiniz...

20 eylül

emmy ödülleri! bu sene ilk kez sosyal mesafeli olarak gerçekleşecek tören biz tv severler için yılın en önemli günü değil de ne? jimmy kimmel sunuyor ve herkes evinden katılıyor. tüm adaylar ve yorumlar burada!

23 eylül

(film) enola holmes, valla bunu merak ediyorum her şey bir yana. öncelikle sherlock holmes sevgimden, ikincisi de bilinen durumlara farklı bakış açılarını ve yeni öyküler izlemeyi sevdiğimden. millie bobby brown'dan pek haz etmesem de oyunculuğuna bir diyeceğim yok, günümüzün renkleri işte. enola, sherlock (henry cavill) ve mycroft'un (sam claflin) kız kardeşi. anaları ise helena bonham carter bu arada. dizi değil film olduğunun da altını çizeyim tabii!

25 eylül

utopia, bu amazon dizisinde iki arada bi derede ve gencecik yaşında ana oluveren, allah bağışlasın, american honey ile hayatlarımıza giren sasha lane, dwight'ımız rainn wilson, yaşlanmayı kesinlikle reddeden fakat nedense bunu sadece saçlarını boyatarak yapabileceğine inanan eski aşklarımızdan john cusack başrollerde oynuyorlar. diziyi benim için ilgi çekici kılan en önemli şeylerden biri de yazarının sharp objects ve gone girl'ü bizlere hediye etmiş olan gillian flynn olması.

27 eylül

fargo, aralarında ufak bağlantı ve göndermeler olsa da her sezonu başka telden çalan dizimiz dördüncü sezonuyla geri dönüyor. daha erken gelecekti, pandemiye yenik düştü. her sezonunu öneririm, favorimse az bir farkla da olsa ilk sezonu. boş bir vaktinizde göz atın, öncelik tanımanız gerekmiyor, zamansız çünkü ne de olsa. bu sezon chris rock, jessie buckley (her şeyi bitirmek istiyorum), jack huston (boardwalk empire), timothy olyphant, jason schwartzman ve ben whishaw gibi fantastik bir kadro var bu arada!

the good place, final sezonu henüz izlememiş olanlar koşsunlar netflix'e! çok da şanslılar ne yalan söyliyim. hiç başlamamış olanlarsa daha da şanslı, son yılların en absürt sevgi baloncuklarından biri bu dizi çünkü.

the comey rule, iki bölümlük mini dizide jeff daniels fbi direktörü james comey'yi, brendan gleeson ise donald trump'ı canlandırıyor. golden globe'a yetişirler performans dallarında tahminim!