AYVALIK FİLM FESTİVALİ LOADIN'...

Bu sene 17-22 Eylül tarihleri arasında Seyir Derneği tarafından düzenlenecek Uluslararası Ayvalık Film Festivali için geri sayım başladı.

Festivalde gösterilecek filmler belli oldukça benim de heyecanım eklenen her yeni başlıkla daha da artıyor!

Eğer gidebilirsem bir iki gün kısa kesmem gerekecek bu defa, ama hiç fark etmez, geçtiğimiz yılın en güzel günlerinden bazıları Ayvalık'ta geçti. Deneyimlerimi, izlediğim şahane filmleri görmek, izlemediklerinizi izlemek isterseniz bu satırlara tıklayabilirsiniz.

UPDATE: Katılacak tüm filmler belli oldu! Festival çizelgesi için buraya, filmlerin tam listesi için de buraya tıklayınız.

Şimdilik belli olan filmler şöyle: 

"Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü kazanan Miguel Gomes’in Grand Tour’u; En İyi Senaryo ödüllü Coralie Fargeat imzalı The Substance; Jüri Büyük Ödülü’nün sahibi Payal Kapadia yönetmenliğindeki All We Imagine as Light ve Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Mohammad Rasoulof’un yönettiği The Seed of the Sacred Fig ile Altın Palmiye için yarışan Ali Abbasi yönetmenliğindeki The Apprentice; Christophe Honoré imzalı Marcello Mio ve Paolo Sorrentino’nun yeni filmi Parthenope Türkiye prömiyerlerini Ayvalık’ta yapacak."



Festivalde geçen sene, Sanki Her Şey Biraz Felaket ile Umut Subaşı'nın sahibi olduğu, "Yeni Bir …” Ödül Seçici Kurulu Belli Oldu. Mey|Diageo’nun katkılarıyla verilecek olan 75 bin TL değerindeki “Yeni Bir …” Ödülü bu yıl üçüncü kez sahibini bulacak.


“Yeni Bir …” Ödül seçici kurulunda bu yıl yönetmen, senarist Belmin Söylemez, kurgucu Ali Aga, yapımcı Anna Maria Aslanoğlu, gazeteci Asu Maro ve oyuncu Nezaket Erden yer alıyor. Ödül, kategori ayrımı olmaksızın, o yıl içinde sinema alanında gösterdiği başarıyla dikkatleri çeken yeni bir yönetmen, oyuncu, senarist, kurgucu, ses tasarımcısı vb. gibi genç sinemacıların yetişmesi ve teşvik edilmesi için veriliyor ve kazananı 17 Eylül’deki açılış gecesinde açıklanacak.
 
Program belli olur olmaz listemi paylaşacağım!
Yolu Ayvalık'tan geçenlerin mutlaka bir durup soluklanması gereken yer, burası.

Biletler 7 Eylül itibariyle satışta.

Festivalin web sitesi ise burada: ayvalikff.org