emmy'de kazananlar


mad men ekibi: jessica pare, john slattery, kiernan shipka, elisabeth moss, jon hamm, christina hendricks, cara buono, aaron staton, robert morse, rich sommer.


şurada bahsedilen adaylar şu kazanımlara sahip oldu sayın izleyiciler. ve ben hayatımda ilk defa bir ödül törenin gösterileceğini unuttum, gün boyu: gece tv karşısında uykumu kaçıracak yiyecek ve içeceklerin bir listesini yapıp durmadım ve yarım saat de olsa uyuyayım diye alarm kurmadım. işin garibi sabah büyük şok yaşamış da olsam, şu an hiçbirşey hissetmiyorum. akşam zaten seyrederim. şuradan da görebileceğiniz üzre tekrarı bu gece 22:00'de cnbc-e'de.
şimdiiii:


en iyi drama dizisi
: mad men. canlarım, yine kazandılar. açıkçası şüphelerim vardı yeni heyecanlar boardwalk empire ya da game of thrones'un altında ezilebileceklerine dair, ama neyse ki bir oh diyebildim. çünkü, rakipsizler.

en iyi komedi dizisi:
benim nedense hala kendimi kaptıramadığım daha doğrusu kaptırmak için yeterli çabayı sarfetmediğim modern family.

en iyi mini dizi: downton abbey. mildred pierce'in de aday olduğu bu listede mini dizinin tek kazananları oyuncular oldu. ama üzgün değilim. downton abbey hakkında ise fazla birşey söyleyemiyorum çünkü izlemedim. aşağıdakiler yukardakilervari ve ilk sezonu yedi bölümden oluşan mini dizinin ikinici sezonu bugün yayınlanacak gosford park ve ingiliz statü savaşlarını sever izleyiciler.

en iyi erkek komedi oyuncusu
: jim parsons. izlemediğim, ama bu durumda izlemeyeceğim bir dizi de the big bang theory. bu kategoride sevdiğim bir sürü ürün verilmekte hali hazırda, tbbt'ye ayıracak vaktim şimdilik yok ve jim parsons'ın oyunculuğunu da, muhtemelen dizinin gerçek bir takipçisi olmadığımdan, abartılı buluyorum.

en iyi dramatik erkek oyuncu:
friday night lights televizyona veda ederken hatırlanan dizinin başrol oyuncusu, super 8'te de oynayan kyle chandler. rakiplerinin arasından sıyrılabilmesinin tek sebebinin duygusal olduğunu düşünüyorum.

bir mini dizi ya da televizyon filmindeki en iyi erkek oyuncu:
çok sevdiğim barry pepper the kennedy's deki performansıyla aldı bu ödülü. benim seyretmediğim ve seyretmeyeceğim bir yapım. ama barry pepper, kyle chandler ile ilgili söylediklerimle ne kadar zıt gittiğimi bilsem de, ödülü çoktan hak etmiş çok başarılı bir ikinci roller adamı. böylesine ilginç yüz hatlarının çoktan ödüllendirilmesi gerekirdi. öneri: en fotojenik aktörler de ödüllendirilseler keşke her sene. en ilham veren yüzler...


melissa mccarthy'yi en çok gilmore girls, sonra da bridesmaids'deki hallerinden hatırlıyorum/z, bir sevimlilik muskası adeta.


en iyi kadın komedi oyuncusu: melissa mccarthy. bridesmaids'teki şahane performansıyla da çok beğenmiş olduğum bu tombul aktris yıllardır hak ettiği ilgiyi ancak görenlerden, meyvesini yeni yiyebilenlerden. ödülü kazandıran sitcom'un adı ise mike and molly.

en iyi kadın drama oyuncusu
: bir kez daha julianna magulies. the good wife'ta gerçekten de olağanüstü bir performans sergiliyor kendisi. onu seveceğimi hiç mi hiç düşünmezdim. ama the good wife isimli 'pembe dizi'yi izlememin tek sebebi kendisi.


ödüllere doymayan aktör. carnage ve contagion filmlerindeki halleriyle de görmezden gelinemeyecek işlere imza attı bu sene.


mini dizi ya da televizyon filmindeki en iyi kadın oyuncu: kate winslet, mildred pierce.

komedi dizisinde en iyi yardımcı erkek oyuncu:
ty burrell. modern family'deki perfomansıyla ödülü alan deneyimli aktör için söyleyecek sözüm yok.


küçük dev adam. çok klişe evet biliyorum, ama n'apalım, öyle biri.


drama dizisinde en iyi yardımcı erkek oyuncu: peter dinklage. evet sonunda. ekranda gördüğüm en karizmatik kişilerden ve seslerden peter dinklage game of thrones'daki perfomansıyla ödülü kaptı götürdü. o da rakipsizdi.


guy pearce.


bir mini dizi ya da televizyon filminde en iyi yardımcı erkek oyuncu: guy pearce. mildred pierce'te canlandırdığı monty beragon isimli yaşsız karakterle yine her zaman olduğu gibi harikalar yaratmıştı avustralyalı ve pek yetenekli pearce.


modern famliy'nin kazanan ikilisi julie bowen ve ty burrel.

en iyi yardımcı kadın komedi oyuncusu: julie bowen, modern family.


yardımcı karakterlerin olgun ve anlayışlı yüzü margo martindale'i nerelerden hatırlamıyoruz ki: win win, secretariat, hung (tv), paris je t'aime, dexter (tv)...

en iyi yardımcı kadın drama oyuncusu: margo martindale. çok yakından tanıdığımız bir yüz olan martindale, yine izlemediğim bir dizi olan justified'la aldı ödülü.

bir mini dizi ya da televizyon filminde en iyi yardımcı kadın oyuncu: maggie smith
. canım maggie smith.

yönetmen ödülleri:

komedi
: modern family'nin 'halloween' bölümünü yöneten michael spiller.
michael spiller
. drama: martin scorsese, boardwalk empire'ın pilot bölümüyle.
mini dizi ya da televizyon filmi
: downtown abbey, brian percival.

senaryo ödülleri:

komedi
: modern family, steven levitan ve jeffrey richman 'caught in the act' bölümüyle.
drama
: friday night lights, jason katims 'always-dizinin final bölümü'
mini dizi ya da televizyon filmi
: downtown abbey, julian fellowes.


gecenin sunucusu jane lynch'i sevmemeye imkan var mı!

açılış numarasına bir göz atın gece uyumayı tercih eden aklıbaşında izleyiciler. mad men bölümü yine şahane. keşke daha çok diziye dokundursalardı bir de...